G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,03
CNY4,81
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,21
GR. ALTIN2.994,53
BTC2.286.472,68

Hapşırık Refleksi Hikayesi: İki Çocuk Annesinin Mücadelesi ve Tedavi Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki çocuk annesi Benazir Aydın, 18 Eylül’de hapşırmaya başladı. Hapşırma durmadığı için hastaneye başvurdu ve serum tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildi. Ancak hapşırık nöbetleri devam edince, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yapılan tetkiklerin ardından, 2 Ekim’de Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ankara’daki tetkiklerde Aydın’ın, bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucunda hapşırık refleksini tetikleyen sinirlerde iltihap olduğu belirlendi. Uygulanan tedaviyle hapşırık şikayetleri sona eren Aydın, bugün taburcu edildi.

Doç. Dr. Enes Şahiner, Aydın’ın neredeyse bir ay boyunca süren hapşırık atakları yaşadığını belirterek, “Bu durum hastamızın beslenmesini olumsuz etkiledi ve kilo kaybına neden oldu. Tetkikler sonucunda otoimmünite hastalığı tespit ettik. Uyguladığımız ağızdan ilaç tedavisi ve anestezi ile sinirin hiperaktivitesini ortadan kaldırmaya yönelik tedavi ile başarılı sonuçlar aldık” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Şahiner, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve hapşırık şikayetlerinin neredeyse tamamen ortadan kalktığını aktararak, “Hastamızın tedavisi devam edecek, ancak genel durumu oldukça iyi” dedi. Şahiner, “Nadir de olsa bu hastalığın tekrarlama riski mevcut. Nadir görülen hastalıklarda deneyim sahibiyiz ancak bu tür bir vaka daha önce hiç görmedik” dedi.

Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Semih Başkan, tedavi sürecinde hapşırığa neden olan sinirleri uyuşturduklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Başkan, “Yüz bölgesinde bulunan sinirler, bazen refleks olarak hapşırmaya neden olabilir. Bu durumu engellemek için ultrason eşliğinde sinirleri bulup uyuşturucu ilaçlarla tedavi ettik ve başarılı bir sonuç elde ettik” diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan Benazir Aydın, taburcu edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hapşırık Refleksi Hikayesi: İki Çocuk Annesinin Mücadelesi ve Tedavi Süreci

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!