G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO36,96
CNY4,81
GBP44,34
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,00
GR. ALTIN2.995,29
BTC2.258.181,69

Ankara’da TUSAŞ’a Terör Saldırısı: Şehitler ve Rehineler Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramankazan’da Terör Saldırısı: TUSAŞ Tesislerine Saldırı Düzenlendi

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Olayın hemen ardından, tesisin giriş kapısı önünde bir çatışma meydana geldiği ve patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. İçişleri Bakanı, saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu doğrularken, olaya ilişkin rehine alındığı yönünde iddialar da ortaya atıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı basın açıklamasında, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." ifadelerini kullandı.

Patlama ve Silah Sesleri

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesislerinden gelen patlama ve silah sesleri üzerine, bölgeye hızlıca güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. SÖZCÜ TV muhabiri İlknur Yağumli, "TUSAŞ’ta bir terör saldırısı olduğu ve çatışmanın sürdüğü iddia ediliyor. Ana giriş kapısında, nizamiyeye doğru yaklaşan bir kişinin olduğu ve bu sırada çatışmaların başladığı belirtiliyor. TUSAŞ çalışanları dışarıdan bir patlama sesi duydu." şeklinde bilgi verdi.

Görgü Tanıklarının İfadeleri

SÖZCÜ TV sunucusu Senem Toluay Ilgaz, görgü tanıklarının "Üç kişilik bir terörist grup saldırıyı gerçekleştirdi. Kapıya bomba atıldı ve çatışma çıktı. Rehineler var. Arka binada sığınaktayız." şeklindeki ifadelerini aktardı.

Yakın Okulda Güvenlik Önlemleri

Olayın meydana geldiği yere yakın bir okulda öğrenciler güvenlik amacıyla tutulmaya devam ediyor.

Personel Sığınaklarda Güvende

Güvenlik tedbirleri gereği, tesisin çalışanlarının sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. Olay yerine çeşitli güvenlik birimleri, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Mansur Yavaş: "Derin Üzüntü İçerisindeyim"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TUSAŞ tesisinde meydana gelen saldırı ve çatışma nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun." dedi.

TUSAŞ’tan Yenilikler

TUSAŞ, son dönemde pek çok helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirmişti. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur’un yanı sıra, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar üzerinde çalışmalar sürdürülüyordu. Tesisin güvenlik uygulamaları nedeniyle, çalışanların girişlerinde sıkı denetimler yapılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir bilgi aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım ve kendisi haberi doğruladı. Ancak şu aşamada detaylarla ilgili bilgi veremiyorlar. Rabbim tüm mühendislerimizi ve araştırmacılarımızı korusun. Savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesi yolculuğundan kesinlikle geri adım atmayacağız." dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da TUSAŞ’a Terör Saldırısı: Şehitler ve Rehineler Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!