G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,07
CNY4,81
GBP44,40
EURO/USD1,08
BIST8.878,63
Petrol74,92
GR. ALTIN3.014,31
BTC2.301.199,85

Tırnaklardaki Beyaz Lekelerin Ardında Yatan Gerçekler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, tırnaklardaki beyaz lekelerin veya dalgalı görüntülerin genellikle vitamin eksikliğinden kaynaklandığına dair genel bir kanı olduğunu belirtiyor. Bu tür dalgalanmalar genellikle zararsız olsa da, yaşla birlikte sıkça ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, demir eksikliği, vitamin yetersizliği veya dolaşım sorunları gibi durumların belirtisi olabilir.

Çizgiler genellikle tırnak kökünden ucuna kadar uzanarak çıkıntılı veya çukur görünebilir. Bu durum her yaş grubunda görülebilir ve bazen sadece tırnağın doğal yapısından kaynaklansa da, sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Uzmanlar, tırnak yapısındaki en ufak değişikliklerin genel sağlık durumu hakkında önemli ipuçları verebileceğine işaret ediyor. Bu tür değişiklikler genellikle ciddi bir sorunun belirtisi olmasa da, fark edildiğinde altta yatan olası bir eksikliğin tespit edilmesi amacıyla kan testi yapılması öneriliyor.

Tırnaklarda görülen beyaz lekeler genellikle tırnaklara yönelik küçük travmalar veya manikür sırasında kullanılan kimyasal ürünlere karşı alerjik reaksiyonlar dışında mantar enfeksiyonundan kaynaklanır. Bu lekelerin mantar enfeksiyonları veya bazı sistemik rahatsızlıklar (örneğin böbrek veya karaciğer sorunları) ile çinko ve D vitamini eksikliklerinden kaynaklanabileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tırnaklardaki Beyaz Lekelerin Ardında Yatan Gerçekler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!