G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,09
CNY4,81
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.711,61
Petrol74,77
GR. ALTIN3.007,94
BTC2.301.348,83

Eski Survivor’dan Dr. İhmali İtirafı: Kardeşim Beyin Hasarıyla Yaşamak Zorunda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aleyna Kalaycıoğlu’ndan Kardeşine Yönelik Doktor İhmali Açıklaması

Eski Survivor yarışmacısı ve şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kardeşi Cansu’nun doktor ihmali nedeniyle engelli hale geldiğini duyurdu. Kalaycıoğlu, "Ölene dek kardeşimin hakkını arayacağım" ifadelerini kullanarak, yaşadıkları acı süreci paylaştı.

"Her Baktığımda İçimdeki Yarayı Hatırlıyorum"

Kalaycıoğlu yaptığı açıklamada, "Hastaneler ve insanların hayatlarını tek hamlesiyle mahvedebilen sözde doktorlardan bahsediyoruz, ben de biraz dışarıdan ne kadar güzel görünse de kardeşime her baktığımda içimdeki yarayı anlatayım," dedi. Kardeşi Cansu ile yaşadığı bir olayı aktaran Kalaycıoğlu, "2013 yılında Cansu ile yazlıktaydık. O zamanlar hiç engeli yoktu, sizin gibi normal sağlıklı bir bireydi. Yaz ortalarına doğru biraz kilo kaybetmeye başladı ve sürekli tatlı yemek istediğini söylüyordu," şeklinde konuştu.

Kardesinin kilo kaybını fark eden Kalaycıoğlu, onu hastaneye götürmek için harekete geçtiğini belirtti. “Hastaneye gittiğimizde babam oradaydı ama ilgilenmedi. Cansu sürekli uyuyordu ve şeker tüketmek istiyordu. Sonunda annem ‘Hemen yanıma gelin Cansu’yu ben götüreceğim’ dedi ve İstanbul’a gitmek zorunda kaldık,” dedi.

"Yoğun Bakımda Geçen Zaman Yaşam Mücadelesiydi"

Cansu’nun hastaneye kaldırılmasını anlatan Kalaycıoğlu, "Ataşehir’deki hastaneye gittiğimizde her hastane farklı bir teşhis koydu. Kadir gecesi olay yaşandı; doktor aceleyle ‘apandisit patladı’ diyerek ameliyata aldı, ancak gerçek durum farklıydı. Cansu, iki gün boyunca uyanamadı ve sonuç olarak şekerinin 500 olduğunu öğrendik," ifadelerini kullandı.

Kardeşinin yoğun bakıma alındığını ve kalbinin 70 dakika boyunca durmuş olduğunu söylendiğini belirten Kalaycıoğlu, Cansu’nun durumunun o kadar ağırlaştığını belirtti. “Beyninin yüzde 70’den fazlası hasar gördü. Süreç içinde anneme ‘Cansu’yu kaybedeceksiniz’ dedikleri anı unutamıyorum,” dedi.

"Adalet İçin Mücadelemi Sürdüreceğim"

Aleyna Kalaycıoğlu, "Türkiye tarihinde ilk defa kardeşimin dosyasında 8 adli tıp raporu bulunmaktadır," diyerek, hukuki sürecin önemine vurgu yaptı. 2018 yılında ceza davasının sonuçlandığını ve 2021 yılında sağlık hizmetleri ile ilgili hukuki davanın karara bağlandığını belirten Kalaycıoğlu, "Kardeşimin haklarını yiyen hakimleri esefle kınıyorum," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kardeşini engelli hale getiren ve 12 yıllık bir adalet mücadelesi vermesine neden olan sistemle de hesap soracağını söyledi. "Sürecin uzamasına neden olan herkes yaşadıklarımızın bin katını yaşasın. Ama ben ölene dek kardeşimin hakkını arayacağım,” diyerek, kararlılığını yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Survivor’dan Dr. İhmali İtirafı: Kardeşim Beyin Hasarıyla Yaşamak Zorunda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!