G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,05
CNY4,81
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,05
GR. ALTIN3.004,41
BTC2.315.883,36

İsrail’den Hamas’a “Kısıtlı Ateşkes” Teklifi: Esir Takası İçin Müzakereler Yeniden Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in devlet televizyonu KAN, Gazze’de Hamas tarafından esir tutulan bazı İsrailli bireylerin serbest bırakılması karşılığında kısıtlı bir ateşkes önerdiğine dair detayları aktardı. Söz konusu ateşkes önerisinin, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesini içermediği vurgulandı. Bu durum, bölgedeki gerilimin ve çatışmaların devam edeceğine işaret ediyor.

Başbakan Benjamin Netanyahu’nun, Mısır yetkilileriyle görüşmek üzere İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet’in Başkanı Ronen Bar’ı Kahire’ye gönderdiği bilgisi gündeme geldi. Bu ziyaretin amacı, ateşkes önerisi ile ilgili Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hasan Mahmud Reşad ile görüşerek detayları masaya yatırmak olarak belirtiliyor. İki yetkilinin, Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirdiği görüşmede ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması için bir dizi öneri sunulduğu kaydedildi.

Haber kaynaklarına göre, Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Reşad, Ronen Bar’a Hamas ile yapılacak olan müzakerelerin daha kapsamlı bir anlaşmaya dönüştürülmesi amacıyla küçük bir anlaşmanın ana hatlarını sundu. Bu anlaşmanın, belirli bir süre için uygulanacak olan ateşkes karşılığında, Gazze’de tutulmakta olan bazı İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içerdiği öğrenildi. Ayrıca, bu müzakerelerin Hamas lideri Yahya Sinvar’ın ölümünün ardından hız kazandığı belirtiliyor.

İsrail’in Walla haber sitesi, Bar’ın geçen gün kabine toplantısında, Mısırlı muhataplarıyla yaptığı görüşme hakkında bilgi verdiğini duyurdu. Bu bağlamda, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, kabinede bu konuyla ilgili daha detaylı ve derinlemesine bir strateji belirlemek üzere görevlendirildi. Ancak bu öneriye dair henüz Mısır, Katar veya Hamas tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı da dikkat çekti.

Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası için İsrail ile Hamas arasında, Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda uzun süredir dolaylı müzakereler sürdürülüyor. Ancak, Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırıları sürdürmeye olan kararlılığı ve ordunun bölgeden çekilmemesi konusundaki ısrarı ateşkes müzakereleri üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor.

7 Ekim tarihinde başlayan çatışmaların ardından İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, çoğu çocuk ve kadın olan 42.603 Filistinlinin yaşamını yitirdiği rapor ediliyor. Bu sürecin ardından 99.795 kişi de yaralandı. Halen enkaz altında binlerce kişinin olduğuna dair bilgiler mevcutken, halkın sığındığı hastaneler ile eğitim kurumlarının da hedef alındığı ve bu noktaların ciddi şekilde tahrip edildiği biliniyor. Tüm bu gelişmeler, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine neden olmakta ve ateşkes çağrılarını daha acil bir hale getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’den Hamas’a “Kısıtlı Ateşkes” Teklifi: Esir Takası İçin Müzakereler Yeniden Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!