G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,05
CNY4,81
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,09
GR. ALTIN2.996,27
BTC2.316.895,85

Özgür Özel’den Demirtaş Ziyareti: Türkiye’nin Geleceği İçin Açık Çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret öncesinde, Demirtaş’ın avukatları, kendisinin kitabını ve yazdığı bir çağrı metnini Özel’e teslim etti.

Ziyaretin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, görüşmenin içeriğine dair bilgiler vererek, "Bu ziyaretin siyasi bir anlamı vardır. İlk yüzyılda gerçekleştiremediğimiz birçok şeyi birlikte onaracağız" dedi. Demirtaş ile Türkiye’nin pek çok sorununu tartıştıklarını aktaran CHP lideri, "Adalet, ekonomik kriz ve bunların nasıl aşılacağı üzerine konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliği de ele aldığımız konular arasındaydı" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) önemine de değinerek, "TBMM’nin sürecin dışında kalmadığına dair bir mutabakata vardık. TBMM’nin dahil olmadığı bir karar olmayacak" ifadelerini kullandı.

‘BARİŞ KONUSUNDA TÜM AKTÖRLER ÇOK ÖNEMLİ’

Barış konusunun tartışılacağı durumlarda tüm aktörlerin önemli olduğuna vurgu yapan Özel, "Demirtaş’ın bu konudaki rolünün altını çizmemiz gerekiyor. Bahçeli’nin Erdoğan’a ilettiklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla hareket etmemeli" dedi. Ziyaretini tekrar hatırlatarak, "Demirtaş ile birlikte memleketin sorunlarını ele aldık. Türkiye’nin çıkarları için doğru adımlar atılmasından yanayız" diye ekledi.

‘SADECE KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR’

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümüne ilişkin de konuşan Özel, "Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa, herhalde bu dünyadan en büyük veballe giden kişi Fethullah Gülen’lidir" şeklinde konuştu. Gülen’in hesabını yargı önünde vermesini istediklerini belirten CHP lideri, "Ama unutmayın ki onun ölmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Arkasında bıraktıkları halen mevcut. Devletin her noktasına sızmış bir terör örgütünden bahsediyoruz; sadece kurucusu öldü, örgüt hâlâ varlığını sürdürüyor" dedi.

Özel, Demirtaş’ın toplumsal barış için yaptığı çağrıya da değinerek, "Demirtaş, kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve bunun için çaba göstermemiz gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, son kitabında ‘içimizdeki erkek’ konusunu ele alıyor. Türkiye’de toplumsal barışın sağlanabilmesi için insanlarımızın birbirini sevmesi ve bu değerleri içselleştirmesi gerekiyor" dedi.

‘YENİDOĞAN ÇETESİ’

Özel, sağlık sektörüne dair ise, "Kamulaştıralım o hastaneleri; zenginleşmeye çalışanlar, bir bebeğin hayatıyla oynayarak bunu gerçekleştirdiklerinde başlarına neler geleceğini görsünler" sözlerini sarf etti.

‘KABOĞLU’NA ‘İLK 4 MADDE’ TEPKİSİ’

Son olarak, Sayın Kaboğlu’nun açıklamaları hakkında görüş belirten Özel, "Kaboğlu’nun söyledikleri kendisini ve bağlı olduğu kurumu bağlar. Görünüşe göre teknik bir değerlendirme yapmış; ancak CHP’nin ilk dört madde konusundaki duruşu ve tavrı oldukça nettir" dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Demirtaş Ziyareti: Türkiye’nin Geleceği İçin Açık Çağrı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!