G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,08
CNY4,81
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,24
GR. ALTIN2.994,33
BTC2.326.583,14

Elazığ’da Şok Eden Hayvan Katliamı İddiası: Jandarma’dan Ölü Hayvan ve Anestezik İğne Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ Belediyesi’nde Sokak Hayvanlarına Yönelik İddialar Gün Yüzüne Çıktı

Son günlerde Gebze ve Ümraniye Belediyeleri’nde gerçekleştirilen köpek katliamlarının ardından, Elazığ Belediyesi’nin de benzer bir duruma maruz kaldığı iddiaları ortaya atıldı.

Hayvan hakları savunucusu Tuğba Hazar, 16 Ekim sabahı saat 01.00 civarında, Elazığ Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde sokak hayvanlarının görevliler tarafından araçlara yerleştirildiğini tespit etti.

Hazar, belediyeye ait bir aracı takip etmeye başladı ve sokak hayvanlarının Kovancılar ilçesine bağlı bir köye götürüldüğünü fark etti. Ancak, personellerin kendisini görmesi üzerine araç hızla uzaklaştı. Sonrasında, belediye personeliyle dolu bir bölgedeki çok sayıda köpek bırakıldığını gören Hazar, durumu jandarmaya bildirdi.

İhbarın ardından, jandarma kontrol noktasında durdurulan araçta ölü hayvan ve anestezik iğne bulundu.

“Durdurmak İstedik, Durmadılar”

Kovancılar Merkez Jandarma Karakolu’nda ifade veren Tuğba Hazar, hayvanların yaşamı için hayvan bakımevi yakınında beklediklerini belirtti. Hazar, 15 Ekim 2024 tarihinde oğlu Ali Buğra Hazar ile birlikte Rehabilitasyon Merkezi’nin yol güzergahında beklemeye başladıklarını ifade etti.

“O gün barınaktan gelen bir araçta canlı hayvanlar olduğunu gördük. Bunun üzerine takip etmeye başladık. 16 Ekim 2024 tarihinde saat 01.00 sıralarında Elazığ il merkezinden çıktık. Hayvanlar, 23 AEL 260 plakalı araçla taşınıyordu.” diyen Hazar, Hacısam Mahallesi girişinde başka bir belediye aracıyla birlikte yol almaya devam ettiklerini söyledi. Ancak, telefonlarının çekmediği için geri dönmek zorunda kaldıklarını ekledi.

112 acil hattını arayarak durumu bildirdiklerini ve Gülüşkar Jandarma Karakolu’na doğru geldiklerini açıklayan Tuğba Hazar, jandarma ekiplerinin kendilerine ve bildirdikleri bölgeye yönlendiğini söyledi. Hazar, daha sonra Hacısam Mahallesi civarına geri döndüklerinde, yolda sakat ve bakıma muhtaç hayvanlar gördüklerini, bu hayvanlara mama verdiklerini belirtti.

Araçta Anestezik İğne ve Ölü Hayvan Bulundu

Belediye aracının, jandarma kontrol noktasında durdurulduğunu ancak araçtaki köpeklerin sonradan kaybolduğunu söyleyen Hazar, “Elazığ il merkezinde bulunan Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi yakınındaki aracın içinde hiçbir hayvan yoktu. Jandarma kontrolü sırasında yalnızca bir ölü hayvan bulundu. Bu sırada görüntü almaya çalıştık ama belediye personeli buna engel oldu. Jandarma ise araç açamayacaklarını ve bizi uzaklaştırdıklarını belirtti.” dedi.

Hazar, kendilerine yalnızca yaralı bir hayvan olduğunun söylendiği ve yetkili bir veterinerin araçta bulunmadığını kaydetti.

Belediye Personelinden Şikayetçi Oldu

Araçta anestezik iğnelerin bulunmasına rağmen veteriner olmamasına dikkat çeken Hazar, bunun kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurguladı. “Araç içerisinde hayvanlara uygulanacak anestezik bir iğne mevcuttu ve bunun kullanımı için mutlaka bir veterinerin bulunması gerekiyor. Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde hayvanların yüklemesi yapılırken MOBESE ve kayıtlı kameraların belgelenmesini talep ediyorum.” dedi.

Tuğba Hazar, belediye personelinin yaralı hayvan ihbarına ilişkin nasıl bir yol izlediğinin de belgelenmesini istedi. Olayla ilgili olarak belediye çalışanlarından şikayetçi olduğunu belirtti.

Olayla ilgili yaptığımız görüşmelerde Elazığ Veteriner Müdürlüğü’ne ulaşmaya çalıştık; ancak yetkililer telefonlarımıza yanıt vermedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Şok Eden Hayvan Katliamı İddiası: Jandarma’dan Ölü Hayvan ve Anestezik İğne Bulundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!