G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,17
CNY4,82
GBP44,61
EURO/USD1,08
BIST8.679,79
Petrol73,89
GR. ALTIN3.015,69
BTC2.301.456,39

Soleus Kasıyla Oturarak Kilo Verme Yöntemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek genellikle diyet değişiklikleri, yaşam tarzı düzenlemeleri ve egzersiz kombinasyonları ile mümkün hale gelir. Pek çok kişi bu yollarla kilo verme hedeflerine ulaşmaya çalışır. 2021 yılında, yaklaşık 330 bin kişi düzenli olarak kilo vermeyi destekleyen ürünler kullanırken, 4,12 milyon kişi diyetlere ve diyet ürünlerine özel bir ilgi göstermiştir. Düşük karbonhidratlı diyetler, keto diyetler, protein bazlı diyetler ve aralıklı oruç gibi çeşitli yöntemler popülerliğini sürdürmektedir.

Ancak şimdiye kadar otururken kilo vermek pek mümkün görünmüyordu. Uzun süre oturmanın kilo kaybını zorlaştırdığı düşünülüyordu. Fakat Teksas’taki Houston Üniversitesi’nden bilim insanları, şaşırtıcı bir keşif yaparak baldırdaki küçük bir kasın diğer kaslardan farklı çalıştığını buldular. Bu kas, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olabilir.

Vücudumuzda yaklaşık 640 kas bulunur ve bunların birçoğu spor sırasında aktif olmaz. Bu kaslardan biri de diz altından topuğa kadar uzanan “soleus kası”dır. Bu kasın özelliği, doğru şekilde çalıştırıldığında metabolizma üzerinde önemli bir etkiye sahip olmasıdır.

Houston Üniversitesi’nden bilim insanları, soleus kasının normalde diğer kaslardan farklı olarak glikojen yerine kan şekeri ve yağları parçaladığını keşfetti. Bu durum, kasın dayanıklılığını artırırken, metabolizmanın daha uzun süre aktif kalmasını sağlıyor. Araştırmacı Marc Hamilton, bu buluşun sağlığımızı optimize etmenin daha önce keşfedilmemiş bir yolu olduğunu belirtiyor.

Normalde soleus kası, ayakta dururken veya yürürken aktif hale gelir. Ancak araştırmacılar, otururken bu kası çalıştırmanın bir yolunu buldular. “Soleus Push-up (SPU)” olarak adlandırılan bu egzersiz, şu şekilde yapılır:

– Ayaklarınızı yere düz bir şekilde koyun ve bacak kaslarınızı gevşetin.
– Ayağınızın ön kısmını yerde tutarken topuğunuzu kaldırın.
– Topuğunuzu mümkün olduğunca yükseğe kaldırdıktan sonra, pasif bir şekilde serbest bırakın ve topuğunuzla tekrar yere dokunun.
– Bu hareket, baldır kasını kısaltırken aynı zamanda soleus kasını aktif hale getirir.

Egzersiz, dışarıdan bakıldığında basit gibi görünse de çok dikkatli ve yavaş bir şekilde yapılması gerekir. Araştırmacı Hamilton, “Soleus şınav dışarıdan basit görünebilir, ancak sağlığa faydalarını maksimize etmek için çok özel bir hareket gerektirir.” diyor.

Araştırmacılar, soleus şınavını uygulayan bazı denekleri incelediler ve sonuçlar oldukça etkileyiciydi. Egzersiz kan şekeri seviyelerini %52 oranında iyileştirirken, insülin ihtiyacını %60 azaltabiliyor ve yağ metabolizmasını iki kat daha etkili hale getiriyordu. Bu olumlu etkiler yaklaşık üç saat boyunca sürdü. Araştırma ekibi, doğru şekilde çalıştırıldığında soleus kasının tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve hatta obeziteyi önleyebileceğini öne sürüyor. İlginç bir şekilde, bu kas otururken daha etkili bir şekilde çalıştırılabiliyor.

Bu yöntemin düzenli fiziksel aktivitenin veya dengeli bir diyetin yerini tutmadığını hatırlatmakta fayda var. Ancak özellikle günün büyük bir kısmını oturarak geçirenler için soleus kasının aktivasyonu, sağlık üzerinde önemli faydalar sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soleus Kasıyla Oturarak Kilo Verme Yöntemi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!