G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,19
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,09
BIST8.746,69
Petrol74,42
GR. ALTIN3.013,02
BTC2.339.459,35

Depremlere Hazırlık: Türkiye Genelinde 200 Bin Hektar Alan Mikrobölgeleme Çalışmalarıyla Güvenli Hale Getiriliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Bakanlığı, Mikrobölgeleme Etüt Çalışmalarını Tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda gerçekleştirilen mikrobölgeleme etüt çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, bu çalışmaların temel amacı, olası afet tehlikelerine karşı yerleşim alanlarının güvenli bir şekilde seçilmesi ve yapılaşmanın planlandığı bölgelerdeki risklerin belirlenmesi.

Yapılaşmaya Uygun Alanlar Belirleniyor

Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, yerleşim alanlarını belirlemeden önce mikrobölgeleme etütleri gerçekleştirerek, alanın inşaata uygun olup olmadığını inceliyor. Bu sayede daha güvenli yerleşim alanları oluşturulması hedefleniyor.

200 Bin Hektar Alanda Çalışmalar Tamamlandı

6 Şubat depremleri sonrasında gerçekleştirilen çalışmalarda; Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Van, Erzurum, Manisa, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bingöl, Kayseri, Denizli, Burdur, Kütahya, Çorum ve Kırşehir illerinde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme etütleri tamamlandı.

Tunceli’de Mikrobölgeleme Çalışmaları Sürüyor

Mikrobölgeleme etütlerinden biri de Tunceli’de devam ediyor. Bu ilde, aktif fay zonları üzerinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1,700 yapının ağır hasar gördüğü alanlarda 6,200 hektar büyüklüğünde mikrobölgeleme çalışmaları yapılıyor.

8 farklı noktada gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, ilçelerdeki afet tehlikeleri belirlenmekte; heyelan ve kaya düşmesi riski taşıyan bölgelerin sınırları tespit edilmektedir.

Güvenli Yerleşim Alanları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tunceli’den yaptığı paylaşımlarda, "Afetlere dirençli şehirler için riskli bölgelerde mikrobölgeleme çalışmalarıyla güvenli yerleşim alanlarını belirliyoruz. Aynı zamanda TOKİ ile birlikte yeni binalar inşa ederek yapı stokumuzu güçlendiriyoruz." dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremlere Hazırlık: Türkiye Genelinde 200 Bin Hektar Alan Mikrobölgeleme Çalışmalarıyla Güvenli Hale Getiriliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!