G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.352.475,80

Kılıçdaroğlu’na Soruşturma: “Allah Belanı Versin!” Sözü Alevleri Yakıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski siyasi parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, Cumhurbaşkanı ve siyasi parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımı kaynak olarak ele aldığı belirtildi. Erdoğan, paylaşımında “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olarak anılmaktan kurtulamayacaklar.” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımı alıntılayarak kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama incelendi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5’li çeteler eliyle milletin parasına, uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, bozduğun ve kontrolüne aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘Allah belanı versin!’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘hançer’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.”

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımındaki ifadelerin “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunu oluşturabileceğine hükmederek soruşturma başlatma kararı aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’na Soruşturma: “Allah Belanı Versin!” Sözü Alevleri Yakıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!