G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.348.848,02

İstanbul Park İhalesinde Sahte Kefalet Şoku: CHP’li Vekil Yolsuzluğu Ifşa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Park İhalesiyle İlgili Ciddi İddialarda Bulundu

CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, iş kadını Lale Cander’in, 2 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Park’ın kiralanması ve işletilmesi ihalesini sahte kefalet senedi kullanarak kazandığını öne sürdü.

Salıcı, Lale Cander’in kazandığı ihalelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğunu belirtti. Bu konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Salıcı, önemli detayları paylaştı.

İstanbul Park’ı Lale Cander’in sahibi olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları şirketinin işleyeceğini ifade eden Salıcı, ihaleye dair şu bilgileri aktardı:

Vakıflar Genel Müdürlüğü, nisan ayında ‘İstanbul Park Yapım ve Onarım Karşılığı Kiralama’ ihalesi düzenlemişti. İhaleye ilişkin olarak, 2 milyon metrekarelik bir alan, o tarihteki kura göre günlük 365 bin liraya kiralandı. Ancak, kiralama işlemi sahte kefalet senediyle gerçekleştirilmiş. İhaleyi Cander’in şirketinin kazandığını söyleyen Salıcı, Cander’in şirketinin ihaleye katılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 7 milyon 683 bin dolarlık bir teminat mektubu sunması gerektiğini, bunun yerine sahte bir belge verdiğini açıkladı.

Salıcı, kefalet senedinin düzenlendiği Mapfrekefalet Sigorta’nın, tanınmış Mapfre Sigorta ile aynı firma olmadığını vurguladı. Mapfrekefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri’nin sahibi bir Bulgaristan vatandaşı. Bu şirket, nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamalarıyla karşı karşıya ve ilgili belgelerin düzenlenmesine aracılık eden Aksu Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şirketi de şüpheli bir konumda.

Ülkemizde sigorta şirketlerinin denetiminden sorumlu bir kurum mevcut ve bunların faaliyet izinleri Türkiye Sigorta Birliği tarafından veriliyor. Salıcı, sahte kefalet senetleri ile ilgili daha önce birden fazla duyuru yapıldığını belirtti. Bu poliçeyi düzenleyebilecek şirketler, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun resmi internet sitesinde ilan edilmiş durumda. Ancak Mapfre Kefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri, bu listede yer almıyor.

2020 yılından sonra kefalet senetlerinin doğrulanmasını sağlayacak bir uygulama geliştirilmişti. Bu sistem üzerinden yapılan sorgulamalarda ‘Böyle bir kayda rastlanmadı’ sonucu alınması da dikkat çekici bir durum. Salıcı’nın açıklamaları, iş dünyasında önemli yolsuzluk iddialarını beraberinde getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Park İhalesinde Sahte Kefalet Şoku: CHP’li Vekil Yolsuzluğu Ifşa Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!