G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.345.883,31

Türkiye Gıda Sahteciliğiyle Mücadelede Acil Eylem Planı İstiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Tarım ve Orman Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, OECD raporlarına göre Türkiye’nin Çin’den sonra dünyada en fazla sahte ürün üreten ikinci ülke olduğunu belirtti. Tekstil, inşaat ve ev eşyalarının yanı sıra gıda sektörünün de sahtecilikten derinden etkilendiğini vurguladı. Adem, “Sucuk, köfte, mantı harcı gibi ürünlerde kanatlı et ve sakatat kullanımı, peynirde bitkisel yağ karıştırılması ve natamisin gibi maddelerin yoğun kullanımı, gıda güvenliği sorununu daha da büyütüyor” dedi.

Gıda sahteciliğine karşı yasal düzenlemelerin revizyonu gerektiğini ifade eden Adem, gıda sahteciliği ve tağşiş vakalarının restoranlar ve toplu tüketim yapılan mekanlarda da görüldüğünü belirtti. “Yasal düzenlemeler caydırıcı değil. Bu konuda cezaların artırılması ve gıda üreticilerini daha şeffaf ve etik uygulamalara yönlendirecek yasal değişiklikler yapılmalıdır” diye konuştu.

Acil eylem planının şart olduğunu belirten Adem, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim kapasitesinin artırılması gerektiğini dile getirdi. “Ancak en etkili çözüm, bağımsız bir Gıda Teşkilatı kurulmasıdır. Bu kurum, gıda güvenliğini sağlama konusunda önemli bir adım olacaktır” dedi. Türkiye’nin gıda güvenliği sorununu çözmek için kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapmasının şart olduğunu belirten Adem, “Vatandaşlarımızın sağlığı ve ülkemizin geleceği için bu konuda acilen adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Gıda Sahteciliğiyle Mücadelede Acil Eylem Planı İstiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!