G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO37,05
CNY4,79
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST9.010,14
Petrol74,28
GR. ALTIN2.956,64
BTC2.292.896,44

Doktorluğu Seçip Kraliçe Olan İdil Bilgen’in Göreve Başlamama Sırrı: Amerika’da Olması mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miss Turkey 2024’te Öne Çıkan İsim: İdil Bilgen

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu İdil Bilgen, verdiği röportajlarda doktorluk mesleğine olan aşkını dile getirerek kariyerine bu alanda devam edeceğini açıkladı.

Bilgen’in bu açıklamalarının ardından Yayladere, Bingöl’de bulunan Toplum Sağlığı Merkezi’ne ataması yapıldı. Ancak, hemşehrileri İdil Bilgen’in henüz göreve başlamadığını öğrendi.

BAŞVURU SÜRECİ

9 Eylül’de Yayladere’ye atanan İdil Bilgen’in, İl Sağlık Müdürlüğü’ne henüz başvuru yapmadığı bildirildi. Bilgen, göreve başlayabilmesi için müdürlüğe iki ay içinde bir mazeret dilekçesi sunabileceği belirtiliyor.

Eğer belirtilen süre içerisinde bu dilekçeyi sunmazsa, altı ayda bir gerçekleşen Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvurma hakkına sahip olacak.

Amerika’da Görüntülendi

Bilgen’in neden göreve başlamadığı merak konusu olurken, Washington D.C.’de olduğu öğrenildi. İdil Bilgen, Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin (ASTRO) düzenlediği ASTRO 2024 toplantısına katıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bir süredir sessiz kalan İdil Bilgen, sosyal medya üzerinden yeni bir mesaj paylaştı. Bilgen, "Miss World Türkiye 2024 olarak seçilmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık oldu. Tıp fakültesinden yeni mezun olmuş biri olarak, ihtisasımı radyasyon onkolojisi alanında yapmak isterken, onkoloji dalında naçizane bir fark yaratmayı hayal ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bilgen, sözlerine "Miss Türkiye tacı ile bu amacımı daha geniş ve etkin bir çerçevede gerçekleştirebileceğimi umuyorum. Sağlık konusunda bir farkındalık yaratabilmek için bu platformu yararlı bir bilgilendirme kanalı haline getirmek için çaba göstereceğim. Bana olan inancınız ve desteğiniz için içtenlikle teşekkür ederim! Güzel ülkem adına faydalı işler yapabilmek için sabırsızlanıyorum." şeklinde devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doktorluğu Seçip Kraliçe Olan İdil Bilgen’in Göreve Başlamama Sırrı: Amerika’da Olması mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!