G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.973,46
Petrol74,35
GR. ALTIN2.943,83
BTC2.294.664,47

Kadın Cinayetlerine Dikkat Çeken Yayında Gözyaşlarıyla Dolu Anlar! Hazal Kaya’dan Şaşırtan Bekaret Kontrolü Açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mecburiyetlere Dikkat Çeken Özel Yayın: Kadına Yönelik Şiddete Dair Çarpıcı Anlatımlar

Moderatörlüğünü Oğuzhan Uğur’un üstlendiği "Mecburiyetler Açık Mikrofon" programı, geçtiğimiz gün 6284 numaralı özel yayınıyla izleyiciyle buluştu. Yayında kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dair yapılan konuşmalar, ekran başındaki seyircileri derinden etkiledi ve gözyaşları sel oldu.

Görüntüler arasında yer alan Cemile Yıldız’ın ifadeleri ise dinleyen herkesin yüreğini dağladı. Cemile Yıldız, boşanmak istediği için iki çocuğunun babaları tarafından katledilmesine tanıklık eden bir anne olarak yaşadığı acıyı paylaştı.

Bölümde birçok ünlü kadın sanatçının yer aldığı gözlemlenirken, oyuncu Hazal Kaya, yıllar önce başrolünde yer aldığı "Adını Feriha Koydum" dizisinde çekmek istemediği bekaret kontrolü sahnesine dair düşüncelerini dile getirdi.

"KADIN ROL ARKADAŞIM AKILLI OLMADIĞIMI VURGULADI"

Hazal Kaya, rol arkadaşı Ayşegül Çıdamlı’nın kendisi hakkında yaptığı açıklamaların ve bekaret sahnesinin arka planının detaylarını paylaştı. Kaya, "Kıymete binmemin mimarı aslında beni aşağılamaya çalışan hemcinsim bir rol arkadaşımdı." diyerek, yaşadığı durumun ve rol arkadaşının farklı bakış açısının kendisine yönelik bir eleştiri biçiminde olduğunu ifade etti.

Kaya, "O sahnede aslında ben şunu yapmak istemiştim. Keşke o sahneyi çekseydik. Feriha karakteri, bekaret kontrolü sahnesini yaşayıp, yaşadığı travmanın boyutlarını izleyebilseydik. Fakat sahnenin devamı onun sevgilisinin yanına gitmesi üzerine kurgulanmıştı. Ben, o karakterin bedenine büyük bir şiddet uygulandığını vurgulamak istedim. Eğer bunu anlatmayacaksak, o sahneyi çekmeye de gerek yoktu." diyerek hislerini dile getirdi.

AYŞEGÜL ÇIDAMLI NE DEMİŞTİ?

"Adını Feriha Koydum" dizisinde "Hatice Hala" karakterine hayat veren Ayşegül Çıdamlı, katıldığı bir programda Hazal Kaya ile ilgili şunları belirtti: "Hazal, ‘Bunu oynamam, kadın burada küçümseniyor’ diyerek sahneye karşı çıktı. Hatta bana ‘Ayşegül abla, bekaret kontrolüne götürüyorlar, bu kadar olur mu?’ dedi. Ben de ona, ‘Kızım, bekaret kontrolüne gidecek olan sen değilsin ki, Feriha. Rolünle gerçeği karıştırma’ dedim. Ama dinlemedi. O sahne her şeyin sonu oldu. Hazal bir daha toparlayamadı. Meğer annesi de Mor Çatı’nın kurucuları arasında yer alıyormuş. Bu nedenle Hazal, bekaret kontrolü sahnesine oldukça aşırı bir tepki göstermiş. Arkadaşları da onunla bu dizi yüzünden dalga geçiyorlarmış."

Bu etkileyici yayın, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddete dair farkındalık yaratmayı amaçlayan önemli bir platform olarak dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Cinayetlerine Dikkat Çeken Yayında Gözyaşlarıyla Dolu Anlar! Hazal Kaya’dan Şaşırtan Bekaret Kontrolü Açıklaması!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!