G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,21
CNY4,80
GBP44,51
EURO/USD1,09
BIST8.974,53
Petrol74,27
GR. ALTIN2.936,34
BTC2.288.593,40

Açık Radyo’nun Kapatılması: Elçin Sangu’dan İfade Özgürlüğü İçin Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık Radyo Yayın Hayatına Veda Etti

Açık Radyo, 29 yıl boyunca 95.0 frekansından gerçekleştirdiği yayınlarını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) lisans iptali kararı sonrasında sonlandırdı.

Ünlü oyuncu Elçin Sangu, sosyal medya platformu X üzerinden Açık Radyo’nun kapatılmasına karşı bir mesaj paylaştı. Sangu, yaptığı açıklamada, "Bir şeyden genel olarak hoşlanmamak, onu yasaklama ya da toplumun belirli kesimlerini dışlama eğilimlerinin bir ifadesidir. Kapatmalar, yalnızca bir radyo istasyonunu değil, aynı zamanda farklı toplumsal kesimlerin ifade özgürlüğünü ve katılımını da kısıtlar. Bu tür yasaklar, tipik bir otoriter davranış biçimi olarak değerlendirilir ve demokratik değerlere aykırıdır" dedi.

Sangu, Türkiye’deki Açık Radyo’nun kapatılmasının ifade özgürlüğü ve demokratik katılım açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. "Bu tür kapatma girişimleri, toplumun çok sesliliğini zayıflatmakta ve bireylerin kendilerini ifade etme hakkını tehlikeye sokmaktadır. Özgür ve bağımsız medya, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve bu sebeplerle korunması gereken bir değer olarak değerlendirilmelidir" diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Açık Radyo’nun Kapatılması: Elçin Sangu’dan İfade Özgürlüğü İçin Sert Tepki!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!