G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,17
CNY4,79
GBP44,48
EURO/USD1,09
BIST9.017,83
Petrol74,34
GR. ALTIN2.946,64
BTC2.304.791,15

Fındık Toplarken Kene Fırtınası: Kalp İltihabı ile Hayata Dönen Adem’in Şok Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da Kalp Piline Gerek Kalmadan İyileşen Hasta: Kene Isırığına Dikkat!

Samsun’da kalp ritminde düzensizlik şikayetiyle hastaneye başvuran Adem Karabıçak, doktor kontrolü sonucunda ilginç bir gerçeği öğrenerek tedavi sürecine başladı. Geçici kalp pili takılan Karabıçak’ın asıl sorununun kene ısırığı nedeniyle gelişen kalp iltihabı olduğu belirlendi. İlaç tedavisi ile sağlığına kavuşan hasta, kalıcı kalp piline ihtiyaç duymadan taburcu edildi.

Fındık Toplarken Şok Edici Bir Durumla Karşılaştı

48 yaşındaki Adem Karabıçak, yaklaşık üç hafta önce fındık toplarken sol kolunun bir böcek tarafından ısırıldığını fark etti. Ancak birkaç gün sonra göğüs ağrısı, kalp ritim bozukluğu ve bayılma gibi belirtilerle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Burada, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ tarafından yapılan anjiyo sonrasında geçici kalp pili yerleştirildi.

Asıl Sorunun Kaynağı: Kene Isırığı ve Kalp İltihabı

Doç. Dr. Yenerçağ, hastanın sol kolundaki büyük kırmızı lezyonu ve ortasında beyaz bir bölgeyi gördükten sonra durumun Lyme karditi olabileceğinden şüphelendi. “Hastamızın şikayetlerinin, kene ısırığından kaynaklanan bir kalp iltihabı olabileceğini düşündük. Yapılan tetkiklerle Lyme karditi teşhisi konuldu ve hastayı kalıcı kalp piline ihtiyaç duymadan, ilaç tedavisi ile sağlığına kavuşturduk.” dedi.

"Kalp Pili Takılmadan Tedavi Oldum"

Doç. Dr. Yenerçağ, Adem Karabıçak’ın hastaneye başvurduğunda kalp atış hızının dakikada 20’lere düştüğünü belirterek acil müdahale gerektiğini ifade etti. İlk müdahaleden sonra yapılan detaylı tetkikler sonuçlandığında kene ısırığının yol açtığı Lyme karditi teşhisi doğrulandı. Yenerçağ, bu hastalığın enfekte bir kenenin insanı ısırması sonucu ortaya çıktığını ve ciddi organ sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, “Neyse ki, hızlı bir şekilde teşhis koyarak, kalıcı kalp pili takmadan tedaviye başladık ve hastamızın durumu düzeldi.” bilgisini verdi. İki hafta süren antibiyotik tedavisinin ardından Karabıçak, taburcu olmanın sevincini yaşadı.

Kene İle İlgili Görüntü

Adem Karabıçak’ın Hikayesi

Yaşadığı durumu paylaşan Adem Karabıçak, "Fındık toplarken kolumda bir kaşıntı hissettim. Bizim köyde kene sorunuyla sıkça karşılaşıyoruz ama zehirli olduğu düşünülmezdi. Kaşındım ve kolumda kızarıklık oluştu, ama önemsemedim. Bir süre sonra göğsümde ağrı hissetmeye başladım. Hastaneye başvurduk, doktorlar hemen müdahale etti. Kene ısırığından şüphelenildi ve yapılan tetkikler gerçekten de kene ısırdığı ortaya çıktı. Şimdi çok şükür, tedavi oldum ve iyiyim." dedi.

Doktor Yenerçağ, yaz aylarında kene ısırmalarının arttığını belirterek, “Bölgemizde kene ısırmaları sık görülüyor. Lyme karditi vakaları, kene ısırığına bağlı olarak gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda kalp pili takmadan doğru teşhisle tedavi sürecini yönetebiliyoruz.” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fındık Toplarken Kene Fırtınası: Kalp İltihabı ile Hayata Dönen Adem’in Şok Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!