G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Altın Madeni Heyelanı: Çalışmalar Hızla Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan heyelan sonrasında 9 işçinin toprak altında kaldığı olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Heyelan riskini önlemek ve aramaların güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyetlerin hızla sürdüğünü ifade etti. İliç’te 13 Şubat’ta meydana gelen olayda göçük altında kalan işçiler için arama kurtarma çalışmaları yapılmış ancak heyelan riski nedeniyle durdurulmuştu. Bakan Bayraktar, heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi’nde inceleme yaptıklarını ve önümüzdeki süreçte atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını duyurdu.

Öte yandan, Bakan Bayraktar, Erzincan’daki maden sahasında 19 Şubat’ta heyelan riski nedeniyle arama çalışmalarını durdurduklarını açıklamıştı. Heyelan riskinin ortadan kaldırılması için faaliyetlerin durdurulduğunu belirten Bakan Bayraktar, bu konuda gerekli adımların atılacağını vurgulamıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, maden sahasındaki numuneler incelenmiş ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemişti. Siyanür kaynaklı bir zararın olmadığı belirtilirken hava kalitesinin de sürekli takip edildiği ifade edilmişti.

13 Şubat’ta meydana gelen olayda irtibat kurulamayan 9 işçiyi arama çalışmaları başlatılmıştı. Bu süreçte, altın madeni ocağı yöneticileri ve idarecileri tutuklandı. Sorumlu şirket ise yanlış istifleme nedeniyle toprak kaymasının yaşandığını belirtirken yatırımcıların endişeleri de gündeme gelmişti. Operasyon maliyetinin şirkete fatura edilmesi beklenirken sürecin milyonlarca dolara mal olabileceği tahmin ediliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Madeni Heyelanı: Çalışmalar Hızla Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!