G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

İsrail’de “Dehşet Evi” Hahamına Hafif Cezai Müeyyide!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de, Yahudi din okulunun eski müdürü Aharon Ramati, 30 kadını köleleştirmekle suçlandı. Ancak suçunu kabul etmesine rağmen yalnızca zorunlu kamu hizmeti ve maddi tazminat cezasına çarptırıldı ve serbest bırakıldı. Kudüs’te yargılanan Ramati, kurbanları arasındaki 11 kadının travmatik durumları nedeniyle ifade vermeyi reddetmesi üzerine daha hafif suçlamaları kabul etti ve anlaşma sağlandı. Bu anlaşma çerçevesinde Ramati’ye 9 ay zorunlu kamu hizmeti ve 34 bin dolar maddi tazminat cezası verildi.

Ramati, 2008 yılında kadınları toplamaya başladı ve kendisini bir dini lider olarak tanıtarak onları etrafında topladı. Evinde barındırdığı 30’dan fazla kadın ve çocuğuyla para karşılığı ilişkiye girdiği iddia edilen Ramati, kadınlara korku ve baskı yoluyla kontrol sağladı. Kadınları itaat etmeleri için korkutarak, acı verici cezalar verdi ve onları köleleştirdi. Bu suçlamalarla 2020 yılında tutuklandı ve haham, “dehşet evi” olarak adlandırılan evinde kadınları kontrol etmek için şiddet uygulayan bir tarikat lideri olarak nitelendirildi.

İsrailli hahamın suçlarıyla ilgili medyada geniş yer bulurken, polis onu kurbanlarının zihinlerini kontrol etmek için şiddet uygulayan bir lider olarak tanımladı. Kadınları korkutarak ve onlardan para alarak köleleştiren Ramati, adaleti engelleme ve hafif saldırı gibi suçlarla suçlandı. Kurbanları arasındaki 11 kadının travmatik durumları nedeniyle ifade veremediği belirtildi ve savcılık ile yapılan anlaşmada daha hafif suçlamaları kabul etmesi karşılığında ceza indirimi yapıldı.

Sonuç olarak, Aharon Ramati’nin köleleştirme suçlamalarıyla yargılandığı İsrail’deki davada aldığı ceza kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Kurbanlarının yaşadığı travmalar ve hahamın uyguladığı baskı ve şiddet eleştirilere yol açarken, Ramati’nin hafif ceza alması da adalet sistemindeki eksiklikleri gündeme getirdi. Bu tarz vakaların toplumda büyük yankı uyandırması, benzer olayların önlenmesi ve mağdurların korunmasına ilişkin daha etkili önlemlerin alınması gerekliliğini ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de “Dehşet Evi” Hahamına Hafif Cezai Müeyyide!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!