G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Gazze’de Devam Eden Görüşmelerin Detayları Ortaya Çıktı: Kahire’de Sürecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır medyasına göre, Gazze’de devam eden İsrail saldırılarına karşı kalıcı bir ateşkes sağlanması için görüşmeleri yürüten uzmanlar, öncelikli olarak Kahire’de bir araya geldiler. Mısır basını, öncelikli görüşmelerin ise Katar’ın başkenti Doha’da yapıldığını duyurdu. Görüşmeler uzman seviyesinde gerçekleşmiş olup, kapsamlı bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Ortaya çıkan haberlere göre, Doha’daki müzakerelerin ardından Kahire’de devam edeceği belirtilmiştir. İsrail Kanal 12 televizyonu, İsrailli bir yetkiliden aldığı bilgilere göre, Gazze’de alıkonulan esirlerin serbest bırakılması için yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği ve Katar’a bir heyet gönderilerek tüm detayların görüşüleceği duyurulmuştur.

Hamas’ın Gazze’de yaşanan savaşın sonlandırılması için ısrar ettiği bilgisi, İsrail resmi televizyonu tarafından hatırlatılmıştır. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsrail tarafından bildirilen ölü ve yaralı sayıları oldukça yüksektir.

Gazze’deki saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, halen enkaz altında ölü sayısı net olarak belirlenmemiştir. Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalarda, İsrail ordusunun da kaybettiği asker sayısı açıklanmış ve esir takası için yapılan anlaşma hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim’den beri devam ederken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan çatışmalarda da kayıplar yaşanmıştır. İsrail güçleri ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise birçok kayıp verildiği ifade edilmiştir. “İnsani ara” sürecinde belli sayıda esirin serbest bırakıldığı fakat binlerce Filistinlinin hala alıkoyulduğu kaydedilmiştir.

Sonuç olarak, Mısır ve diğer Arap ülkeleri, Gazze’deki çatışmaların durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalarını sürdürmektedirler. Ölenlerin sayısının artması ve hala birçok insanın enkaz altında olması, uluslararası toplumun bu konuya daha fazla duyarlılık göstermesini gerektirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Devam Eden Görüşmelerin Detayları Ortaya Çıktı: Kahire’de Sürecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!