G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

Başbakan Sunak: “Yüz milyarlarca dondurulmuş Rus varlığına el koymak konusunda daha cesur olmalıyız” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna’nın Batılı destekçilerinin Kiev’e yardım amacıyla yurt dışında dondurulan Rus varlıklarına el koyma çabalarını hızlandırması gerektiğini ifade etti. Sunak, Ukrayna savaşının başlamasının ikinci yıl dönümünde Sunday Times için kaleme aldığı makalesinde, Rusya’nın küresel güvenliğe yönelik en büyük tehdit olmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Başbakan Sunak, toplu yaptırımların Rusya’nın savaş çabalarından 400 milyar dolar tutarında mahrum ettiğini belirterek, işgali bir dört yıl daha finanse etmeye yetecek kadar olduğunu vurguladı. Sunak, Rus savaş ekonomisine darbe vururken daha cesur olunması gerektiğini ifade ederek, yüz milyarlarca dondurulmuş Rus varlıklarına el koymak konusunda cesaretli adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Başbakan Sunak, Batılı ülkelerin daha ileri gitmeleri gerektiğini ve Rus varlıklarına el koyma ve bu fonları Ukrayna’ya aktarma konusunda yasal yollar bulmaları gerektiğini savundu. Batı, Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana Rusya’ya ait yaklaşık 300 milyar dolar değerinde varlığı dondurmuş durumda.

İngiltere ve ABD, Kiev hükümetine fon sağlamak amacıyla yurt dışında dondurulan Rus varlıklarına doğrudan el konulmasını talep ederken, Avrupa Birliği ise daha temkinli bir yaklaşım sergilemektedir. Avrupa Birliği, Rus varlıklarına el koyma konusunda daha dikkatli davranırken, Batılı devletlerin gelecekte hangi adımları atacağı belirsizliğini korumaktadır.

Sonuç olarak, Başbakan Sunak’ın Moskova’ya karşı daha sert adımlar atmaları gerektiğini savunduğu bu çağrı, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi ve küresel güvenliği etkileyen bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. Batılı devletlerin Rus varlıklarına el koyma konusunda nasıl bir yol izleyecekleri ve bu durumun ilerleyen süreçte nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbakan Sunak: “Yüz milyarlarca dondurulmuş Rus varlığına el koymak konusunda daha cesur olmalıyız” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!