G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,47
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.729,48
Petrol77,14
GR. ALTIN2.931,22
BTC2.222.729,24

İstanbul’da İşe Gidiş Yoğunluğu: Trafik ve Toplu Taşıma Duraklarında Uzun Kuyruklar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Etkili Olmaya Devam Ediyor

İstanbul’da haftanın ilk iş gününde sabahın erken saatlerinde çeşitli bölgelerde trafik yoğunluğu gözlemlendi. Okul aramalarının yanı sıra işe gidenler nedeniyle bazı noktalar tıkanıklık yaşamaya başladı.

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü’nden başlayan yoğunluk, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya kadar sürüyor. Ayrıca, TEM Otoyolu’nun Halkalı-İkitelli yönü ile Bağlantı Yolu’nda trafik sıkışıklığı yaşanırken, D-100 kara yolu Hadımköy ve Basın Ekspres Yolu’nda her iki yönde araçlar ağır ilerliyor.

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçiş sağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde de trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. D-100 kara yolunun Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköyğ gibi bölgelerinde trafikte aksamalar yaşanıyor; köprü ayrım kavşaklarında ise sıkışıklık daha da artıyor.

TEM Otoyolu’nda Sancaktepe’den başlayan trafik, Ataşehir ve Altunizade bölgelerinde de etkisini gösterirken, Kozyatağı kavşağından başlayan duraksama Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzanıyor.

DURAKLARDA UZUN KUYRUKLAR

Toplu taşıma araçlarını kullanmaya çalışan vatandaşlar, metro, metrobüs ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Özellikle metrobüs hattının Avcılar, Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır duraklarında, turnikelerden geçmek isteyenler kalabalıkla karşılaştı. Bu durum, toplu ulaşım araçlarına binmek isteyenler için duraklarda giriş ve çıkışlarda zorluklar yaşanmasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 70 seviyelerine ulaştı. Avrupa Yakası’nda bu oran yüzde 80, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 60 olarak ölçüldü. Saat 09.40 itibarıyla, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 58’e geriledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da İşe Gidiş Yoğunluğu: Trafik ve Toplu Taşıma Duraklarında Uzun Kuyruklar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!