G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,16
GR. ALTIN2.926,81
BTC2.180.287,49

İstiklal Caddesi’nde Bıçaklı Saldırı: Polis Memuru Yaralandı, Saldırgan Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstiklal Caddesi’nde Bıçaklı Saldırı: Polis Memuru Yaralandı, Saldırgan Tutuklandı

Dün saat 10.50 sıralarında, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde bir polis memuruna bıçakla saldırı gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, caddede görev yapan polis memuruna arkadan yaklaşan bir şüpheli, elindeki bıçakla saldırarak polis memurunu boğazından yaraladı. Olayın hemen ardından, yaralı polis memuru hızla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırgan Kısa Sürede Yakalandı

Güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından, İstanbul Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırganın Oytun I. olduğunu belirledi. Saldırının hemen ardından bir parkta yakalanan Oytun I., emniyette yapılan işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Oytun I.’nın, daha önce ‘Uyuşturucu madde kullanmak’ ve ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, psikolojik tedavi gördüğü bilgisi de edindi. Mahkeme, Oytun I.’yı ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Kaçış Anı ve İlk Müdahale

Saldırganın olay sonrası koşarak kaçtığı, yaralı polis memurunun ise bir süre sendelediği belirtildi. Olayı gören bir zabıta memuru, yardıma koştu. İhbar üzerine hızlı bir şekilde olay yerine gelen sağlık ekipleri, polis memuruna ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Adalet Bakanı’ndan Açıklama

Saldırı üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir açıklama yaptı. Tunç, "İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde polis memurumuza kesici aletle yapılan saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Saldırıyı lanetliyor, polis memurumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum," ifadelerini kullandı.

Esnaf Olayı Anlattı

Olayın tanıklarından esnaf Hasan Öztürk, saldırıyı anlatarak, "Biz burada esnafız. Sabah saat 08.00-08.30 arası dükkanlarımızı açıyoruz. Meczup kişiler akşamdan kalma olarak burada yatıyorlar. Kardeşim de dükkan önünde yatanı uzaklaştırınca, o başka bir dükkanın önüne yatıyor. Polis yanından geçerken, ona arkadan birkaç tane çizik atıyor. Allahtan arkadaşımızın durumu çok ciddi değil," dedi. Öztürk, yaralı polisin durumu için umutlu olduğunu belirtti.

Polis Memuru Taburcu Oldu

Yaralı polis memurunun durumu hakkında taxi şoförü Mehmet Altun da bilgi verdi. Altun, "Polisimizin durumu şu anda çok iyi. 3 dikiş atmışlar. Evine gitti. Çok şükür hayati tehlikeyi atlatmış. Taburcu olmuş," şeklinde konuştu. Olayın ardından, Oytun I. adındaki şüphelinin hızlı bir şekilde yakalanması, olayın ciddiyetinin farkında olunan bir durum olduğunu gösterirken, güvenlik güçlerinin olay üzerindeki titiz çalışmaları halkı rahatlatıyor.

Sonuç Olarak

İstanbul’daki bu bıçaklı saldırı olayı, toplumda güvenlik endişelerini gündeme getirirken, emniyetin yürüttüğü çalışmaların ne denli önemli olduğu bir kez daha hatırlatmaktadır. Önümüzdeki günlerde, olayın detaylarına dair gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Saldırganın karşılaştığı hukuki süreç ise, benzer olayların önlenmesi için önemli bir örnek teşkil edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstiklal Caddesi’nde Bıçaklı Saldırı: Polis Memuru Yaralandı, Saldırgan Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!