G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Eski Başbakan Tansu Çiller’den dikkat çekici destek açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tansu Çiller, önceki gün katıldığı bir etkinliğin ardından Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum’a desteğini açıkladı. Çiller, Murat Kurum’un İstanbul’a getirdiği heyecanın şehrin ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Çiller hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Çiller ile ilgili eleştirilerini paylaşarak, “İnanılmaz… Siyasetten nefret ediyorum” dedi. Demirtaş, Çiller için “Türkiye’ye gelmiş en kötü sondan 2. ekonomi yöneticisi” ifadesini kullandı ancak bu paylaşımını daha sonra kaldırdı.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in Murat Kurum’a desteğini açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor” şeklinde konuştu.İmamoğlu’nun bu açıklamalarıyla birlikte Çiller yeniden gündeme geldi.

Çiller’in destek açıklaması, İstanbul yerel seçimlerinde çekişmeli bir atmosfer oluşturdu. Murat Kurum’un heyecanının İstanbul’a yeni bir soluk getireceğine inanan Çiller, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilerine maruz kaldı. Öte yandan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın Çiller hakkındaki sert eleştirileri de dikkat çekti.

Tansu Çiller’in ekonomik ve siyasi mirası üzerine yapılan tartışmalar, siyasi gündemin önemli konularından biri haline geldi. Çiller’in eski bir Başbakan olarak aktif siyasete geri dönmesi ve destek açıklamaları, siyasi kulislere yansıyan önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik açıklamalar, seçim yarışının daha da çekişmeli bir hale gelmesine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Başbakan Tansu Çiller’den dikkat çekici destek açıklaması!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!