G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.132.616,36

Demir Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Saç Dökülmesinden Yorgunluğa…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demir eksikliği, vücudun yeterli miktarda demir depolayamaması durumudur. Bu durum, vücudun hemoglobin üretmesini zorlaştırır. Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde bulunan ve oksijenin vücutta taşınmasından sorumlu olan önemli bir proteindir. Yetersiz demir seviyesi, oksijen taşınmasının azalmasına ve vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Depresyon yaşayan bireylerin %70’inde düşük D vitamini seviyeleri tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalar, D vitamini eksikliğinin depresyona yatkınlığı artırabileceğini gösteriyor.

Tekrarlayan kas ağrıları yaşayan kişilerde, bu durumun D vitamini eksikliğine bağlı olabileceği düşünülmelidir.

Sık sık enfeksiyon geçiren bireylerin D vitamini seviyelerini kontrol ettirmesi önerilir. Bilimsel çalışmalar, özellikle kış aylarında sık sık sinüzit, bronşit, farenjit gibi enfeksiyonlarla karşılaşan kişilerin büyük kısmında D vitamini eksikliği bulunduğunu ortaya koymuştur.

D vitamini eksikliğinin, saç dökülmesinin yaygın nedenlerinden biri olabileceği bilinmektedir.

Osteoporoz (kemik erimesi) ile D vitamini yetersizliği arasında güçlü bir ilişki olduğu biliniyor. D vitamini, kalsiyumun emilimi ve kemiklerde kullanılmasında önemli bir rol oynar. Eksikliği çocuklarda kemik gelişimini olumsuz etkilerken, menopoz dönemindeki kadınlarda kemik kaybını hızlandırabilir.

Kronik yorgunluk yaşayan kadınların çoğunda, D vitamini eksikliğinden kaynaklandığı yapılan çalışmalarla doğrulanmıştır. Yorgunluk problemi olan kişilerin D vitamini seviyelerini kontrol ettirmesi önerilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demir Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Saç Dökülmesinden Yorgunluğa…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!