G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Ege Denizi’nde Karaburun’da 4,2 Büyüklüğünde Deprem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin saat 14:37’de meydana geldiği belirtilirken, başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedildiği ifade edildi. Deprem sonrasında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi. Deprem sırasında panik yaşayan vatandaşlar ise güvenli bölgelere tahliye edildi.

AFAD ekipleri başta Karaburun olmak üzere çevre ilçelerdeki durumu titizlikle inceledi. Deprem sonrasında bölgedeki binalarda herhangi bir hasar tespit edilmediği açıklandı. Yerel yönetimler de gerekli tedbirleri almış olup herhangi bir acil durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Depremin ardından Karaburun ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadıklarını aktardılar. Yakınlarının ve evlerinin güvenli olduğunu kontrol etmek için sokağa çıkan birçok kişi, yetkililerin uyarısıyla tekrar evlerine döndü. Deprem sonrası olası artçı sarsıntılar için ise vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Bölgedeki deprem uzmanları ise Ege Denizi’nin aktif fay hatları üzerinde bulunmasından dolayı bölgede yaşanan sarsıntıların normal olduğunu belirttiler. Özellikle denizaltı fay hatları üzerinde meydana gelen depremlerin tsunami riskini arttırdığı vurgulandı. Bu nedenle bölgede yaşayan vatandaşların deprem anında alınması gereken tedbirler konusunda bilinçli olmaları önem arz etmektedir.

Son olarak AFAD yetkilileri, vatandaşların deprem anında panik yapmamaları ve özellikle sosyal medya üzerinden paylaşılan bilgilere itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. Deprem anında sakin kalmanın ve güvenli bir bölgeye gitmenin hayati önem taşıdığı belirtildi. Ayrıca, deprem sonrası olası artçı sarsıntılar konusunda da dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ege Denizi’nde Karaburun’da 4,2 Büyüklüğünde Deprem!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!