G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Kedi Eros Davasında Yeniden Yargılama Kararı: Cumhurbaşkanı Devreye Girdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başakşehir ilçesinde yaşanan trajik olayda, kedi Eros’un asansörde sıkıştırılarak tekmeleyerek öldürülmesiyle ilgili bir gelişme yaşandı. İbrahim Keloğlan isimli şahıs, “Evcil Hayvanı Kasten Öldürme” suçundan aldığı 1 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmıştı. Ancak hükmün açıklanması geri bırakılarak tahliye edilen Keloğlan, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz sonucu yeniden yargılanmaya karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak TV100 kanalında bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kendisini arayarak, “Nasıl olur böyle bir şey?” diyerek endişesini dile getirdiğini belirtti. Kedi Eros’un acımasızca öldürülmesine duyulan tepkiyi de vurgulayan Tunç, kararın yeniden incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Kara bir yapılan itiraz sonucu, Ağır Ceza Mahkemesi kararı kabul ederek Keloğlan’ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuyu yakından takip ettiği ve kamu vicdanında böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Kedi Eros’un ölümüne sebep olan İbrahim Keloğlan, hükmün açıklanmasının geri bırakılması sonrasında serbest bırakılmıştı. Ancak yeniden yargılanacak olması, adaletin yerine getirilmesi ve benzer olayların önüne geçilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak toplumun duyarlılığını artırmak ve hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmaların devam edeceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kedi Eros Davasında Yeniden Yargılama Kararı: Cumhurbaşkanı Devreye Girdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!