G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.153.610,71

Can Güvenliğini Tehdit Eden Dava: ‘Beni Öldürmesi Vacip’ Dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keçiören’de Boşanma ve Tehdit Davası: Mülk Paylaşımı Tartışmaları ve Güvenlik Endişeleri

Keçiören ilçesinde ikamet eden iki çocuk annesi Ayşe M., 2015 yılında, 31 yıllık evliliklerinin sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasıyla eski eşi Mehmet K.’ye boşanma davası açtı. Ankara 7. Aile Mahkemesi, Mehmet K.’nin Ayşe M.’ye aylık 500 TL nafaka ödemesine ve çiftin 2018 yılında boşanmasına hükmetti. Ayşe M., 2021 yılında avukatı aracılığıyla Ankara 25. Aile Mahkemesi’ne başvurarak ‘mal paylaşımı davası’ açtı. Mahkeme, bu konuda bilirkişi raporu talep etti. Geçtiğimiz ay sunulan 10 sayfalık bilirkişi raporunda, çiftin evlilikleri süresince alınan Keçiören’deki bir ev ile farklı bir ilçedeki taşınmazın değerleri belirlendi. Rapora göre, her iki gayrimenkulün yarısının Ayşe M.’ye, diğer yarısının ise Mehmet K.’ye verilmesi önerildi. Duruşma ise kasım ayına ertelendi.

Duruşma öncesinde Mehmet K., mahkemeye sunduğu 3 sayfalık dilekçede bilirkişi raporuna itiraz etti. Dilekçesinde, "Bilirkişinin raporunu kabul etmiyorum. Adaleti tanımıyorum. Barakada yaşıyorum. Davacının saf dışı edilmesi gerekmektedir. Türkiye’de adalet kalmamıştır. Bilirkişi tarafsızlık göstermemiştir, kadınların tarafını tutmuştur," şeklinde ifadeler yer aldı. Mehmet K. bu süreçte yaşadığı zorlukları anlatırken, "Şu an yaşamıyorum, onlar da yaşamayacak. Devlet cezaevlerinde nasıl olsa bakıyor, ben de orada yaşamayı tercih edeceğim," diye ekledi. Bu dilekçenin ardından, Ayşe M., avukatı aracılığıyla 2. Aile Mahkemesi’ne başvurarak eski eşi hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldı.

“Beni Öldürmenin Vacip Olduğunu Yazmış”

Ayşe M., eski eşinin dilekçesini gördüğünde şoke olduğunu belirterek, "Savunmasında beni öldürmenin vacip olduğunu belirtmiş. Bu süreçte çok tedirginim," dedi. Ayşe M., Mehmet K.’nın agresif bir kişilik olduğunu ve evlilikleri boyunca düzenli bir işe sahip olmadığını da hatırlatarak, "Düzenli bir evliliğimiz olmaması nedeniyle halen tedirgin durumdayım. Kapıyı kimseye açamıyorum. Şiddet eğilimli biri ve evlilik süresince bana şiddet uyguladı. Şimdi ise beni öldürüp cezaevinde yatmaya razı olduğunu söylüyor,” ifadelerini kullandı.

Mehmet K.’nin tehdit içeren dilekçesi üzerine dava açtığını ifade eden Ayşe M., “Bilirkişi raporuna böyle itiraz ettiğini öğrenince savcılığa şikayette bulundum. Savcılık 1 aylık uzaklaştırma kararı aldı. Ancak ne kadar uzaklaştırma verirse verilsin, tehdit altındayım. Tedirginim ve kapıyı kimseye açamıyorum. Karşı tarafın Ankara’da yaşadığını biliyorum. Can güvenliğim yok. Polis bana ‘KADES uygulamasını telefonunuza indirin, karşılaştığınızda basın, biz nerede olursanız olsun geliriz’ dedi. Bu savunmaya göre ceza almasını talep ediyorum. Eğer bir kadını korkutuyorsa, ceza almalı,” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Can Güvenliğini Tehdit Eden Dava: ‘Beni Öldürmesi Vacip’ Dedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!