G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.150.833,89

15 Günte Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Hız Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisinin Arama Çalışmaları 16. Günde Sürüyor

Van’da, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş için arama çalışmaları 16. gününe girdi. Aramalar, kazı çalışmasının yapıldığı bölgede kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine yoğunlaştırıldı.

Bulunan Eşyalar Dikkat Çekiyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Arkadaşları, kendisine ulaşamayınca 28 Eylül saat 12.00 civarında durumu polise bildirdi. Rojin’in, 27 Eylül’de saat 18.30 sularında Van Gölü Sahili’nde çakıl taşı toplama niyetiyle dışarı çıktığı, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise bunu kabul etmediği belirlendi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde, Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunarak polis tarafından incelenmek üzere alındı.

Polis ve Ekiplerden Yoğun Çaba

Rojin’in, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söylemesi üzerine güvenlik güçleri, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleriyle birlikte arama çalışmalarına başladı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, polis havadan zaman zaman destek sağladı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanıldı. Rojin’in kaybolduğu günden itibaren Bardakçı Mahallesi’ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç kontrol edildi. 10 Ekim’de Rojin’e ait bir başörtüsü sahilde bulundu.

Arama Çalışmaları Yeni Noktaya Yoğunlaştı

Rojin’i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı. Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında devreye girdi. 16. güne giren aramalarda, dün kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine bölge metal dedektörü ile tarandı ve bazı noktalarda da kazı çalışmaları gerçekleştirildi.

Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada ise polis arama kurtarma ekipleri, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü grupların katılımıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi sahili titizlikle araştırılmaya devam ediyor. Ayrıca Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk yapılar, evlerin bahçeleri ve kampüs yakınındaki sazlık alanlar da kontrol ediliyor. Ancak şu ana kadar Rojin’e ait hiçbir iz bulunamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Günte Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Hız Kesti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!