G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.196,81

Düğün Günü Kanlı Saldırı: AKP’li Vekilin Kardeşi, Siyasi Gerilimle Ateş Açtı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALTAN SANCAR

14 Mayıs seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kars Milletvekili olarak seçilen Adem Çalkın’ın kardeşi olan Harun Çalkın, Kars’ın Ortakapı Mahallesi’nde bir vatandaşa silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olay, 11 Ekim tarihinde saat 23:00 civarında Kars merkezdeki Gamp Caddesi’nde meydana geldi.

Dört El Ateş Etti

12 Ekim’de düğün yapacak olan Muhammed Halitoğlu, düğün hazırlıkları için Ankara’dan Kars’a geldi. Şehir merkezinde arkadaşının işlettiği kafede oturduğu sırada, Harun Çalkın yanına gelerek en az dört el ateş etti.

Ateş sonucu bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Halitoğlu, çevredekilerin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında çıkan rastgele kurşunlar nedeniyle orada bulunan Hüseyin Altunbey de ayağından yaralandı. Yaralılar, Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Halitoğlu’nun, kurşunun kemiğini kırması sonucu ameliyata alındığı öğrenildi ve tedavisi devam ediyor.

Kurşun Kemiğini Kırdı

Sözcü gazetesine açıklamada bulunan Halitoğlu, aralarındaki gerginliğin siyasi sebeplerden kaynaklandığını ifade etti. Harun Çalkın’ın kendisini siyasi eleştiriler nedeniyle hedef aldığını söyleyen Halitoğlu, "Kardeşi yanıma yaklaşarak ‘Senin burada ne işin var?’ dedikten sonra ateş açtı. Bazı kurşunlardan manevra yaparak kurtuldum, ama biri ayağıma saplandı ve kemiğim kırıldı. Kendisi daha sonra gidip polise teslim oldu. Ancak yerel medya bu olayı yazmamayı tercih etti. Bugün düğünüm vardı ve bunun için geldiğimi biliyorlardı. Bu saldırının bilerek yapıldığına inanıyorum. Düğünümüzü de ertelemek zorunda kaldık" dedi.

Bugün Düğünü Vardı

Soruları Yanıtsız Bıraktı

Saldırının ardından Harun Çalkın, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek silahıyla birlikte teslim oldu. Çalkın ile Halitoğlu arasındaki gerilimin, Kars’ın Sesi isimli internet sitesinde Adem Çalkın aleyhine çıkan haberlerden kaynaklandığı bildirildi. Çalkın, polise verdiği ifadesinde, Muhammed Halitoğlu’nun kendisi ve ailesine hakaret ettiğini öne sürdü.

Konuya ilişkin görüş almak istediğimiz Adem Çalkın, sorularımıza yanıt vermedi.

Vekil Ağabey Ziyarette

Kardeşinin saldırısından sonra Kars’ta bulunan Adem Çalkın, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile birlikte esnafı ziyaret etti. Daha sonra belediyeye ve valiliğe geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Düğün Günü Kanlı Saldırı: AKP’li Vekilin Kardeşi, Siyasi Gerilimle Ateş Açtı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!