G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.159.944,40

Kemoterapi Alan Çiğdem Telli’nin Mücadelesi ve Kanseri Yenme Hikayesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiğdem Telli, kemoterapi tedavisine başladıktan sonra saçlarını kaybetmeye başladığını ve bu sürecin kendisi için zorlayıcı olduğunu paylaştı. Saç dökülmesiyle birlikte yaşadığı kabullenme sürecinin zorlu olduğunu anlatan Telli, bu sürecin sadece fiziksel değil aynı zamanda duygusal anlamda da zorlu bir mücadele olduğunu vurguladı.

Çiğdem Telli, 1 yıl süren tedavi sonucunda kanseri yenmeyi başardı. Tanıyı koyarak Telli’nin ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eser, hastanın erken tanı alması sayesinde başarılı bir kemoterapi tedavisi uygulandığını ve ameliyat sonucunda tam yanıt alındığını belirtti.

Çiğdem Telli, göğsüne kazara çarpması sonucu kitleyi fark ederek erken teşhisle tümörü keşfetti. Kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisi gören Telli, ailesinden aldığı destekle hastalığı kabullenme sürecinde zorluklar yaşadığını ifade etti.

Prof. Dr. Eser, kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmalarının önemini vurgulayarak her kadının ayda bir kez meme kontrolü yapması gerektiğini belirtti. Meme kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayan Eser, 40 yaşından sonra düzenli radyolojik kontrollerin yapılmasının önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Eser, meme kanserinin genetik nedenlere dayanan vakalarının yaklaşık %10 olduğunu belirtirken, genetik faktörlerin varlığı durumunda genetik test yapılmasının önemine değindi. Erken teşhisin yanı sıra sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin meme kanserinden korunmada önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemoterapi Alan Çiğdem Telli’nin Mücadelesi ve Kanseri Yenme Hikayesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!