G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.168.781,34

Gerçekten Mutlu Olmak İstiyorsanız Egzersizi Düşünün!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenli egzersizin psikolojik faydaları oldukça iyi belgelenmiştir. Gelişmiş ruh hali, azalmış anksiyete ve daha iyi bilişsel işlevler gibi faydalarla, egzersiz zihinsel sağlığı olumlu etkilemektedir.

Düzenli egzersizin sağladığı pek çok psikolojik fayda bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

– Fiziksel aktivite, stres hormonlarından biri olan kortizol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve “mutluluk hormonu” olarak bilinen endorfinlerin salgılanmasını tetikler.
– Düzenli egzersiz yapan insanlar genellikle kendilerini daha pozitif, enerjik ve mutlu hissederler, çünkü egzersiz sırasında beyinde serotonin ve dopamin salgılanır.
– Egzersiz, vücudu doğal olarak yorarak uyku düzenini düzenlemeye yardımcı olur ve daha derin, dinlendirici bir uyku sağlar.

Düzenli egzersiz yapmayan bireyler, olumsuz psikolojik etkilerle karşılaşabilir. Örneğin, Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu ve Massachusetts General Hospital tarafından yapılan bir araştırma, genetik olarak depresyona yatkın bireylerde bile fiziksel aktivitenin depresyon riskini azaltabileceğini göstermiştir.

Toronto Üniversitesi’ndeki araştırmalar, 26 yıldan uzun bir süre boyunca yapılmıştır ve düzenli fiziksel aktivitenin depresyon riskini önemli ölçüde azaltabileceğini kanıtlamıştır. Hareketsiz bireyler, genellikle yorgunluk ve düşük enerji düzeyleriyle karşılaşırlar. Düzenli egzersiz, dayanıklılığı artırır ve yorgunluk hissini azaltmaya yardımcı olur.

Egzersize nasıl başlanacağına gelince:

– Gerçekçi hedefler belirlemek önemlidir, küçük ve ulaşılabilir hedeflere odaklanarak kendinizi zorlamaktan kaçının.
– Sevdiğiniz aktiviteleri seçmek, egzersize devam etme ihtimalinizi artırabilir.
– Yoğunluk yerine tutarlılık önemlidir, kendinizi aşırı zorlamaktan kaçının. Düzenli ve orta düzeyde egzersiz, zihinsel sağlık üzerinde önemli faydalar sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gerçekten Mutlu Olmak İstiyorsanız Egzersizi Düşünün!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!