G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.525,65

“Gebze’de Köpekler İçin Utanç Verici Vahşet: Çöp Kutusundan Çıkan Katliam!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze’deki bir hayvan rehabilitasyon merkezinin çöp kutusunda çok sayıda ölü ve baygın köpek bulundu.

KÖPEKLER POŞETLER İÇİNDE İFLOSALANDI

Barınak önünde yer alan çöp konteynerinde, çeşitli poşetler içerisinde onlarca sokak köpeği ölü olarak tespit edildi. Bu durumu, barınakta bulunan hayvan hakları savunucuları ortaya çıkardı. Ayrıca poşetlerin içinde anestezik bir ilaç bulunduğu iddiaları da gündeme geldi.

BELEDİYE HABERDAR OLMAMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, olayla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere olay yerine geldi.

Barınak önünde basın mensuplarına konuşan Özdemir, “Burada hayvanların öldürüldüğü iddiaları var. Şiddet her türlü yaşamı tehdit eden bir durum. Eğer siz kötülüğe göz yumarsanız, bu durumu başkaları da devam ettirir. Bu ‘Katliam Yasası’, ülkemizdeki şiddet olaylarının artmasının önemli bir sebebidir. Bu vahşeti gerçekleştirenler kadar, olaydan haberdar olup sessiz kalanlar da sorumludur. O hayvanlar cehenneme gitmeyecek. Bu katliamları yapanlar eninde sonunda hesap verecek” şeklinde konuştu.

Hayvan ölümleriyle ilgili olarak ulaştığımız Gebze Belediyesi, konudan haberdar olmadıklarını bildirdi.

“YASADAN DOĞAN HAKKIMIZI KULLANDIK”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kadıgil, “Bu hayvanları yüksek dozda iğnelerle öldürmüşler. Olayda 47 köpek ve 13 kedi ölü olarak bulundu. Veteriner İşleri Müdürü, yasadan doğan haklarını kullandıklarını belirtti. Ancak şu ana kadar tek bir kişi bile gözaltına alınmadı” ifadelerini kullandı.

Hayvanların ölümleri ‘ani ölüm’ olarak kaydedilirken, kedilerin de köpek olarak kayıt altına alındığı iddia edildi. Bu durum, kedilere yapılan işlemin ortaya çıkmasından korkulduğunu gösteriyor. Yasa tasarısı görüşmelerinde bu noktaları dile getirmiştik. Kediler bu ötenazi yasasına dahil değil. Belediyenin durumuya kılıf uydurduğu bellidir.” dedi.

KATLETME ANLARI KAYDEDİLDİ

Köpeklerin katletme anları, tüm detaylarıyla kaydedildi. Olayın önceki akşam saatlerinde meydana geldiği öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Yaşanan durumla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ndeki görüntüler üzerine soruşturma açıldığını duyurdu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Gebze Belediyesi, meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bazı hayvanların ölmediği, sadece sokaklardan cansız bedenlerinin toplandığı iddia edildi.

Belediyenin açıklamasında, “Görüntüleri kabul etmiyoruz. Olayın aydınlanacağı ana kadar, sorumlular açığa alındı ve inceleme başlatıldı.” ifadelerine yer verildi. Belediyenin açıklamasında, “Ölmüş sokak hayvanlarına ait basında ve sosyal medyada dolaşan görüntüler, Balçık Barınma alanımızdan ve sokaklarımızdan ekiplerimiz tarafından toplanan 16 köpek, trafik kazaları sebebiyle yaşamını yitiren 3 köpek ve sağlık sorunları nedeniyle ölen 10 köpeğe aittir.” denildi.

Aynı açıklamada, “Görüntülerde yer alan kedilerin 9’u çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanmış, 4’ü trafik kazası sonucu ölmüş, 2’si ise tedavi edilemediği için hayatını kaybetmiştir. Bu can kayıplarına dair tutanaklar ilgili birimlere teslim edilmiştir.” vurgusu yapıldı.

“MERKEZİMİZE GİREN BİR GRUP CESETLERİ ORTAYA SAÇTI”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerin kendisini de üzdüğünü belirterek, gerekli soruşturmaların başlatıldığını ifade etti.

Büyükgöz, söz konusu görüntülerin yanlış bilgi ve maksatlı olarak paylaşıldığını iddia etti. Ayrıca, hayvanların toplandığı merkezin 5199 sayılı yasaya dayanan bir geçici bakım merkezi olarak kurulduğunu açıkladı. Büyükgöz, merkezde çeşitli veterinerlik hizmetlerinin sunulduğunu belirtti ve tüm bu uygulamalarla amaçlarının ilçeyi daha yaşanılır hale getirmek olduğunu vurguladı.

Büyükgöz, “Gebze’de 40 mahalle var ve yaklaşık 12 bin sokak hayvanı yaşıyor. Bu hayvanların yaklaşık 4 bini Balçık Mahallesi’nde doğal barınma alanında, hayvanseverler ile birlikte korunuyor. Sokak hayvanlarının sağlığını korumak bizim önceliğimiz. Ne bir hayvanın kasten öldürülmesi ya da itlaf edilmesi sürecimiz olabilir” dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin, rehabilitasyon merkezine aniden gelen bir grup insanın gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerini ortaya çıkarması sonucu ortaya çıktığını belirterek, “Sürecin başından sonuna kadar sorumlu olanlardan hesap sorulacaktır.” sözlerini ekledi.

Büyükgöz, kurum içinde bir soruşturma talimatı verildiğini ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuruda bulunarak adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ayrıca, ilgililerin açığa alındığına dikkat çekti ve, “Soruşturma neticelendiğinde, sorumlular en kısa zamanda gerekli cezayı alacaklardır.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Gebze’de Köpekler İçin Utanç Verici Vahşet: Çöp Kutusundan Çıkan Katliam!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!