G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

Tasarruf Genelgesi Rüzgarı: Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıkları, Araç Filosunu Frene Basmadan Büyütüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı’nın Tasarruf Genelgesi Uygulamada Sorun Yaratıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 17 Mayıs’ta yayımlanan Tasarruf Genelgesi, kamu kurumlarındaki araç sayısının azaltılmasını hedeflemişti. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı bu genelgeyi tam anlamıyla uygulamakta zorluk yaşıyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bakanlıklar arasındaki araç sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Özellikle okulların temizlik konusundaki tasarruf önlemlerine dikkat çeken Akay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik malzemesi göndermediği ve daimi temizlik görevlisi almadığını ifade ederken, bu bakanlığın önemli bir araç filosuna sahip olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Akay’ın soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlığa ait toplam 1.370 adet araç bulunduğunu, bunlardan 147’sinin kiralık olduğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı da Araç Filosu Oluşturdu

Cevdet Akay, araç filosu oluşturan bir diğer bakanlığın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanı’na ait iki makam aracı olduğunu ifade eden Akay, ayrıca bakanlığın 263 adet kiralık aracı bulunduğunu belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de 1.674 araca sahip olduğunu ve bunlardan 872’sinin kiralık olduğunu vurguladı. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün elinde 14 kiralık araç bulunduğu belirtildi.

Akay, Enerji Bakanlığı’nın 234, Ticaret Bakanlığı’nın ise 121 araca sahip olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın yalnızca 5 makam aracı bulundurduğunu aktardı. Ayrıca, diğer bakanlıkların da bu konuda kesin rakamlar vermekten kaçındığını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tasarruf Genelgesi Rüzgarı: Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıkları, Araç Filosunu Frene Basmadan Büyütüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!