G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.440,08

Depremdeki Sorumlulara Ağır Ceza: 69 Can Aldı, Yıllarca Hapis Bekliyorlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem Davasında Cezalar Kesildi: 9 Sanıktan 8’ine Hapis Cezası

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta, 69 kişinin vefatına neden olan Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’un yıkılmasıyla ilgili görülen davada, tutuklu sanıklar dâhil toplam 9 kişiden 8’ine değişen sürelerde hapis cezaları verildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Tebernüş Özyurt, Abdullah Üren ve Ökkeş Say, mahkemeye bizzat katıldı. Tutuksuz sanıklar Ahmet Say ve Ökkeş Kır ise duruşmada hazır bulundular. Diğer tutuksuz sanıklar, Kerim Sönmez, Mücahit Kar ve Abdulkadir Tatar ise bulundukları illerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandılar. Ancak, tutuksuz sanık Ali Taş duruşmaya katılmadı.

Mahkemede son savunmalarını yapan sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek beraat talebinde bulundular.

Cezalar Duyuruldu

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Say’ın beraatine karar verirken, Ökkeş Say, Ökkeş Kır ve Ali Taş’a "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar, Abdullah Üren, Kerim Sönmez ve Tebernüş Özyurt’a ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Ayrıca, mahkeme tutuksuz sanıklar Ökkeş Kır, Ali Taş, Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar ve Kerim Sönmez’in tutuklanmasına karar verdi.

Dava, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 7,7 büyüklüğündeki deprem sonucunda Dulkadiroğlu ilçesi Aslanbey Mahallesi’nde 69 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’un yıkılmasıyla bağlantılı olarak başlatılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremdeki Sorumlulara Ağır Ceza: 69 Can Aldı, Yıllarca Hapis Bekliyorlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!