G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.440,08

Ebrar Sitesi Davasında Şok İddialar: Sanıklar “Felaketin Sorumluluğu Bize Ait Değil” Dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı Davasında Gelişmeler

Ebrar Sitesi’nde meydana gelen N Blok Berk Apartmanı davasının ikinci duruşması, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmada, tarafların avukatları ve yaşamını yitirenlerin aile üyeleri salonda hazır bulunurken, tutuklu olan fenni mesul olan Murat Yıldırım (64) ile başka bir davadan tutuklu inşaat mühendisi Selçuk Erdem (81) ve Mehmet Şahin (62) bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya bağlandılar. Selçuk Erdem’in damatları, tutuksuz olarak yargılanan Halil İbrahim (51) ve hakkında tutuklama kararı bulunan Osman Kartal (55) duruşmaya katılmadı.

Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle başladı. Ardından sanıklar savunma yaptı. Selçuk Erdem, yıkılan binanın kendisiyle ilgisi olmadığını, yapımını oğlu Emre Erdem’in üstlendiğini belirterek, "Emre Erdem, çalıştırdığı ekibi kendisi seçti. Ben bunları tanımıyorum. Kesinlikle müteahhit değilim, bu durumu kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Murat Yıldırım ise yaşanan felaketin doğal sebeplerden kaynaklandığını ifade ederek, "Bu bina, devletin eski yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilmiştir. Allah’tan gelen bir felaketin sorumluluğunu üzerime almıyorum ve beraatimi talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı.

Mehmet Şahin, yıkılan bina ile herhangi bir ilişkisi olmadığını, dolayısıyla dosyada yer almasının nedenini anlayamadığını belirtti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Murat Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 6 Ocak’a erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ebrar Sitesi Davasında Şok İddialar: Sanıklar “Felaketin Sorumluluğu Bize Ait Değil” Dedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!