G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.136,65

26 Kilo Ağırlığındaki Dev Tümör Ameliyatı! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentteki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 hafta önce karın ağrısı ve yürüme güçlüğü şikayetiyle tedavi görmeye başlayan bir hasta, Genel Cerrahi Polikliniği’nde yapılan tetkikler sonucunda karın içi organlarını baskılayan kocaman bir kitle tespit edildi. Bu durumu değerlendiren Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İsmet Çelik ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Aydın Aktaş, hastanın durumunu değerlendirerek ameliyat kararı aldı. Yapılan 1,5 saatlik operasyon sonucunda, hastanın karnından 26 kilogram ağırlığında bir tümör çıkarıldı ve hastanın yoğun bakımda gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Dr. İsmet Çelik, hastanın muayenesi sırasında karın bölgesindeki gerginlik ve diğer şikayetler üzerine yapılan ultrason incelemesinde devasa boyutta bir tümör olduğunu fark ettiklerini belirtti. Bu durumu daha detaylı değerlendirmek için tomografi çekildiğinde, 55-60 santimetre boyunda ve 26 kilogram ağırlığında bir kitle olduğu ortaya çıktı.

Operasyonun riskli olduğunu belirten Çelik, ameliyat sırasında tümörün büyüklüğü ve damarlarla olan ilişkisi nedeniyle zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade etti. Dr. Aydın Aktaş ise, genelde bu tür büyük kitlelere kadın hastalarda rastlandığını ve bu boyuttaki kitleleri çıkartmanın önemli bir başarı olduğunu aktardı.

Hastanın durumunun iyi olduğu ve ameliyatın başarılı geçtiği belirtilirken, bu tür bir kitleyle karşılaşmanın Türkiye’de ve dünya çapında nadir görülen bir durum olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
26 Kilo Ağırlığındaki Dev Tümör Ameliyatı! İşte Detaylar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!