G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,52
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol79,30
GR. ALTIN2.929,86
BTC2.156.340,77

Suç Dünyasının İçindeki Polisler: Rüşvet Skandalında Duruşma Tarihi Belirlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’daki Rüşvet Davasında Duruşma Tarihi Belirlendi

Ankara’da organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’dan rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan dört polis memuruyla ilgili duruşmada, sanıkların mal varlıklarına yönelik tedbir kararının devam etmesine hükmedildi. Duruşma, 20 Aralık’a ertelendi.

İl Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki dönem İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp A., eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Ö., Başkomiser Ercan K. ve polis memuru Serdar C.’nin hesaplarına yüksek miktarlarda para yatırıldığı iddiaları üzerine Temmuz ayında bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından, Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu beş sanık hakkında ‘Rüşvet’ ve ‘Mal Varlığı Bildirilmesi Kanunu’na muhalefet suçlarından iddianame düzenlenip, dava açıldı.

24 Yıllık Kamu Görevlisi İfadelerini Paylaştı

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılamasına başlandı. Savunmasını yapan Alp A., kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, "Evimizi kredi çekerek aldık. Mali analizin 16. sayfasında adıma iki taşıt kaydedilmiş. Mal beyanında bulunduğum; fakat yeterli param bulunmadığı için alamadığım kooperatif şüpheli görülen bir husustur. Toplamda 1 milyon 743 bin lira yatırım hesabımda mevcut. Bütün mal varlığımız bu şekilde. Bunların toplamı ise 7 milyon lira civarına çıkıyor. 24 yıllık kamu görevlisi olarak, benim ve eşimin tüm mal varlığı bundan ibarettir. Bu durum, MASAK raporu tarafından ‘Mal varlığı edinmenin mali profile uygun olmayabileceği’ notuyla şüpheli görülmüştür. Meslek yaşamım boyunca ne kendime ne de aileme haksızlık yapmadım, haksız bir menfaat sağlamadım" dedi.

Diğer sanıklar da benzer şekilde suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıklarına yönelik tedbir kararının devam etmesine karar vererek, bir sonraki duruşmada Ayhan Bora Kaplan’ın da hazır edilmesine hükmetti. Duruşmanın tarihi ise 20 Aralık olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç Dünyasının İçindeki Polisler: Rüşvet Skandalında Duruşma Tarihi Belirlendi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!