G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,51
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.914,06
Petrol78,72
GR. ALTIN2.920,66
BTC2.121.621,56

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanından Uyarı: Covid-19 Tehlikesi Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarında artış yaşanmaya başladı. Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösteren bireylerde, özellikle ilk olarak dünyayı etkileyen ve büyük sayıda ölüme sebep olan Covid-19 salgını endişe yaratmaktadır.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Kuşcu, insandan insana bulaşan ve ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ağır seyirli Covid-19’un hala varlığını sürdürdüğünü vurguladı. Kuşcu, hastalığın yeni varyantlarla birlikte daha hafif seyrettiğine dikkat çekerken, aşı ve zamanla gelişen bağışıklık durumunun etkili olduğunu belirtti.

RİSKLİ GRUPLARA UYARI

Son bir ay içinde üst solunum yolu enfeksiyonu şüphesiyle başvuran hasta sayısında mevsimsel etkilerle birlikte artış yaşandığını belirten Kuşcu, pek çok kişinin hafif belirtilerle Covid-19 testi yaptırmadığını ifade etti. Ancak boğaz ağrısı, öksürük ve ateş gibi şikayetlerle polikliniğe başvuran hastaların yaklaşık %40-50’sinde pozitif test sonucuna rastlandığını belirtti. Kuşcu, bazı hasta gruplarında artışın gözlendiğini fakat çoğunun ciddi durumda olmadığını belirtti.

Doç. Dr. Kuşcu, risk altındaki grupların tedbirlerini sürdürmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar, kanser hastaları ve bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan kişiler için Covid-19 riski hala önemli. Bu gruplarda Covid-19’a bağlı çeşitli komplikasyonlar gözlemleniyor ve bu durum devam edebilir. Kışın yaklaşması ve okulların açılmasıyla kapalı mekanlara daha fazla girileceği düşünüldüğünde, ilk dönemlerdeki kadar sıkı önlemler alınmasa da bireysel hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanından Uyarı: Covid-19 Tehlikesi Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!