G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.052,96
Petrol78,83
GR. ALTIN2.915,29
BTC2.098.138,78

Kaybolan Üniversite Öğrisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 14 Güne Girdi: Van Gölü’nde Umut Arayışı Sürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Kayıp Öğrenci İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurtta yemeğini yedikten sonra dışarıya çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Arkadaşları, ertesi gün yani 28 Eylül tarihi saat 12.00 civarında durumu polise bildirdi. Rojin’in, 27 Eylül akşamı saat 18.30 sularında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirtip, birlikte gitmek isteyen arkadaşı tarafından olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

Polis ekipleri, Rojin’e ait cep telefonunu, kulaklığını, kekini ve su şişesini 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde buldu. Bu telefon, incelenmek üzere emniyete teslim edildi. Rojin’in annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söylediği belirlendi.

Bu gelişmelerin ardından, Rojin’in bulunması için Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Gönüllü arama-kurtarma ekipleri de çalışmalara katılırken, polis ekipleri zaman zaman havadan da destek veriyor. Arama faaliyetlerinde, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden temin edilen yandan taramalı sonar cihazları, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. Dalgıç ekipleri, arama çalışmalarında gölde dalış yaparak destek vermeye devam ediyor.

Arama faaliyetleri, Rojin’in başörtüsünün bulunduğu bölgeye yoğunlaştırıldı. Bu başörtüsü, olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ekipler, kaybolduğu günden bu yana 14. gününde hem gölde hem de karada yoğun bir çalışma yürütüyor. Ayrıca, Diyarbakır ve Erzurum Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor. Gönüllü ekiplerin desteğiyle devam eden bu çalışmalar, Rojin Kabaiş’in bulunması için süratle ilerliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaybolan Üniversite Öğrisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 14 Güne Girdi: Van Gölü’nde Umut Arayışı Sürüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!