G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,51
CNY4,83
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,48
GR. ALTIN2.892,65
BTC2.043.741,79

Kalp Sağlığı İçin Ölümcül Tehlikeler: Kızartmalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kardiyovasküler sistem hastalıkları, dünya genelinde erken ölümlerin en önemli sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, bu hastalıkların yaygınlığına dikkat çekerek, kalp ve damar sağlığını korumanın hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Gençlerdeki kalp krizi ölümlerindeki artışa dikkat çeken kardiyologlar, atardamarları tıkayabilen yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine işaret ediyorlar. Ayrıca, damarları en hızlı tıkayan yiyeceği de açıkladılar.

Uzmanlara göre, kalp ve damar sağlığı için en zararlı yiyeceklerin başında kızartılmış gıdalar geliyor.

Derin yağda kızartılan yiyecekler trans yağ içeriyor ve kardiyovasküler sistemi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam için kızartmalardan uzak durulması öneriliyor.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nün, kalp ve damar hastalıklarına karşı farkındalık yaratmak adına önemli bir gün olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda AA muhabirine konuşan Altay, dünya genelinde ve Türkiye’de en sık görülen ölüm nedenlerinin başında kalp ve damar hastalıklarının geldiğini vurgulamış ve kalp sağlığını korumak için Akdeniz Beslenme tarzını önermişti.

Türkiye’nin Akdeniz tipi beslenmeye son derece uygun olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Servet Altay, bu beslenme modelinin kalp sağlığına olumlu etkiler sağladığını belirtti. Akdeniz tipi beslenme tarzını benimseyenlerde kardiyovasküler hastalıkların daha az görüldüğünü ifade etti.

Altay, kızartmalardan uzak durulması gerektiğini belirtirken, kardiyovasküler hastalıklar açısından olumlu bulunan Akdeniz tipi beslenme tarzını tavsiye etti. Omega 3 açısından zengin balık tüketiminin önemine vurgu yaparak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığını olumlu etkilediğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kalp Sağlığı İçin Ölümcül Tehlikeler: Kızartmalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!