G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,50
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol78,91
GR. ALTIN2.890,10
BTC2.072.026,83

Şevval Sam’dan Kadın Cinayetleri Tepkisi: “Sanal Veyahut Popülist Söylemlerle Sorunları Çözemeyiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şevval Sam’dan Kadın Cinayetlerine Yorum Tepkisi

Geçtiğimiz günlerde bir davete katılan şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam, muhabirlere artan kadın cinayetleri hakkında yorum yapmayı reddetti. Sam, "Hiç kötü şeylerden bahsetmeyelim. Lütfen bu konuda girmeyin, çok saçma oluyor. Zaten kanayan bir yara, bu gece değil" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaları bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilere neden oldu. Öne çıkan yorumlar arasında, ünlülerin konuya duyarlılık göstermesi gerektiği vurgusu yapıldı.

"ŞAŞKINLIĞIM DAHA DA ARTTI"

Yaşanan tepkilerin ardından Şevval Sam, Instagram hesabından bir açıklama yapma gereği duydu. "Herkese merhaba," diye başladı. "Ben bugüne kadar kadın, çocuk ve hayvan hakları gibi toplumsal meseleler karşısında durduğum yerden asla şaşmamış biriyim. Rüzgâra göre omurgasını eğmeyenlerdenim ve bunun bedelini de ödemişim."

Açıklamasında son birkaç günde kendisine yapılan yorumları gördükçe şaşkınlığının arttığını belirten Sam, "Maalesef ‘Ünlüler ne dedi?’, ‘Ne tepki verdi?’ telaşı, asıl konuşulması gereken konuları değerlendirme gerekliliğimizin önüne geçti," dedi.

"SÜSLÜ CÜMLELER KULLANMAYACAĞIM"

Sam, "O akşam o ortamda konuşmak istemediğim için bu tepkileri aldım. İlgili konuyu geçiştirmek, üst üste gelen acılı haberler ve kurbanların yaşadığı acılara saygısızlık olurdu. Eğer benden beklenen süslü cümlelerse, bunu hiçbir zaman yapmayacağım." şeklinde sözlerini sürdürdü.

Ayrıca, üzerinde durulması gereken konuların, yapısal problemler olduğuna inandığını ifade etti. "Bu noktada, magazin ortamında değil; çözüm odaklı konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Kitlelerce tanınan bazı kişilerin popülizm yapmaya çalıştığını görmek beni endişelendiriyor. Bu, insanları birbirine düşürmekten başka bir şeye yaramaz," dedi.

Son olarak, "Bizim tam tersine el ele verip, bu acıların nasıl son bulabileceğini ciddi şekilde konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Toplumsal sorumluluğumu her zaman hissetmiş ve üzerime düşeni yapmış biriyim. Ayrıca, toplumsal figürlerin daha büyük yapısal sorunlara kafa yorması gerektiğini düşünüyorum," diyerek sözlerini tamamladı. "Umarım kendimi anlaşılır bir şekilde ifade edebilmişimdir. Teşekkür ederim."

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şevval Sam’dan Kadın Cinayetleri Tepkisi: “Sanal Veyahut Popülist Söylemlerle Sorunları Çözemeyiz!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!