G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,58
CNY4,85
GBP44,97
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,20
GR. ALTIN2.879,97
BTC2.088.125,32

Bitlis’te 5 Gün Boyunca Gösteri ve Eylemler Yasaklandı! Terör Tehdidi Gözler Önünde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Valiliği, kent genelinde gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve basın açıklamaları gibi çeşitli etkinliklerin 5 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan duyuruda, ülke gündeminde ve dünya genelinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda, bazı siyasi partiler, sendikalar, dernekler gibi sivil toplum kuruluşları ve bireylerin belirli konularda halkı bilgilendirme amacıyla basın açıklamaları, açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşleri, stant açılması, el ilanı dağıtımı gibi eylemler gerçekleştirebileceği belirtildi.

### “PROVOKATİF GRUPLAR VE TERÖR ÖRGÜTLERİ…”

Açıklamada, bu tür eylemlerinin, terör örgütleri ve sol provokatif gruplar tarafından sıkça kullanılmakta olduğuna dikkat çekildi. İlgili açıklamada şunlara yer verildi:

“Ülke gündemindeki gelişmelere dair terör örgütü PKK/KCK’nın çağrıları çerçevesinde, 9 Ekim tarihi bahane edilerek, bu tarihten itibaren ilimizde teröre destek veren yapılar tarafından illegal eylemler gerçekleştirilebileceği öngörülmektedir. Terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından izinsiz gösteriler, protesto ve oturma eylemleri, şiddet içeren sokak eylemleri düzenlenebileceği belirtilmekte, bu durum kamusal düzen ve güvenliğin tehlikeye girebileceği endişesini doğurmaktadır. Ayrıca, toplumun hassas noktalarına yönelik hakaret ve aşağılayıcı ifadelerin kullanılmasıyla toplumsal çatışmaların körüklenebileceği de değerlendirilmektedir.”

Bu bağlamda, saldırı olaylarının önlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, suç işlenmesinin engellenmesi ve şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bitlis il sınırları içinde 10 Ekim saat 00.01’den 14 Ekim saat 23.59’a kadar, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere gösteri yürüyüşleri, açık hava ve kapalı alan toplantıları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde yasaklanmıştır. Bunun yanı sıra basın açıklamaları, oturma eylemleri, anketler, çadır ve stant kurma, imza kampanyaları ve her türlü protesto eylemi gibi faaliyetler de İl İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince engellenmiştir.”

Aynı tarihlerde Bitlis güzergahını kullanarak örgütsel çağrılarda bulunan veya benzer konularla ilgili yasa dışı eylemlere katılımın önlenmesi amacıyla il ve ilçelere girişlerin kısıtlanacağı, bu alanlardan bireysel ve toplu çıkışlara da izin verilmeyeceği belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te 5 Gün Boyunca Gösteri ve Eylemler Yasaklandı! Terör Tehdidi Gözler Önünde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!