G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST8.995,30
Petrol77,81
GR. ALTIN2.879,53
BTC2.137.068,91

Discord’a Erişim Engellendi: Adalet Bakanı’ndan Çocukları Koruma Adımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erişim Engeli İçin Mahkeme Kararı: Discord’da Cinsel İstismar Suçlaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord’a erişim engeli getirilmesine karar verildiğini duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord’da 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" kanununun 8/1 maddesi uyarınca "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair ciddi şüphelerin bulunduğunu ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda gerekli adımların atıldığını belirten Tunç, mahkemenin kararının ardından, belirtilen sosyal medya platformunun içeriklerinin Türk internet kullanıcıları için erişime kapatıldığını kaydetti.

Bakan Tunç, gençler ve çocukları sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı içeriklerinden koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." şeklinde ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Discord’a Erişim Engellendi: Adalet Bakanı’ndan Çocukları Koruma Adımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!