G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,60
CNY4,85
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,54
GR. ALTIN2.883,61
BTC2.142.040,08

Adalet Bakanı’ndan Sosyal Medya Uyarısı: Suç İçerikleriyle Mücadelede Sıfır Tolerans!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformları ve internet sitelerinde suç oluşturan içeriklerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı sosyal medya platformları ve internet sitelerinde suç teşkil eden içeriklerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar yürütülmektedir” ifadesini kullandı.

Bu içerikleri kaldırmayan ve alınan yargı kararlarına uymayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfalarına yönelik 5651 Sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engelleme gibi yaptırımlar kararlılıkla uygulamaya konulacaktır.

Tunç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, “Toplumu suçtan korumak, hukuk devletinin bir gereğidir. Ülkemizde faaliyet gösteren ve milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformları ve internet siteleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır” dedi.

Bu bağlamda, hiç kimsenin ayrıcalıklı olmadığını belirten Bakan, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı’ndan Sosyal Medya Uyarısı: Suç İçerikleriyle Mücadelede Sıfır Tolerans!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!