G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,85
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.888,63
BTC2.137.693,76

Nijerya’da M Çiçeği Virüsü Alarmı: 25 Eyalete Yayıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya’daki bir virüs salgını hakkında Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) tarafından yapılan açıklamada, M çiçeği virüsünün başkent Abuja dahil olmak üzere 25 eyalete yayıldığı belirtildi. Son bir hafta içinde 6 yeni M çiçeği vakası tespit edilmiş olup bu durum ülke genelindeki vaka sayısının 84’e ulaştığını göstermektedir.

Nijerya, M çiçeği hastalığı ile mücadele kapsamında ABD’den alınan 10 bin doz aşının 27 Ağustos’ta teslim alındığı ifade edilmiştir. Ayrıca Nijerya hükümeti, M çiçeği hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla uluslararası yolcular için bir sağlık beyanı formu hazırlamıştır.

M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlar ve enfekte bireyler aracılığıyla hem hayvanlardan hem de insanlardan bulaşabilmektedir. Virüsün yol açtığı belirtiler genellikle ateş, ağrılar, şişlik, yorgunluk ve cilt döküntüleri şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Hastalığın özel bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte antiviral ilaçlarla tedavi edilebildiği belirtilmektedir. Vakaların çoğu hafif geçerken, hastalar birkaç hafta içinde iyileşmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2022 yılında “maymun çiçeği hastalığı” olarak bilinen durumu “mpox” olarak değiştirmiştir. Bu adım, ırkçılık ve ayrımcılık endişelerini giderme amacı taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nijerya’da M Çiçeği Virüsü Alarmı: 25 Eyalete Yayıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!