G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.881,99
BTC2.126.242,03

Kamala Harris’ten Trump’a Şok Avantaj: Anketlerde Öne Geçti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, 5 Kasım 2024’te gerçekleşecek başkanlık seçimlerine doğru hızla ilerliyor ve bu seçim, Amerikan tarihinin 60. başkanını belirleyecek. Demokrat Parti’den mevcut başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından yardımcısı Kamala Harris, bu seçimde adaylık için ismini öne sürerken, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ise Biden’dan önceki dönem başkanı Donald Trump oldu. Seçim süreci dünya genelinde büyük bir merakla takip ediliyor.

Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Kamala Harris, başlangıçta geride görünmesine rağmen Donald Trump’a karşı öne geçti. Özellikle New York Times tarafından yayınlanan bir ankette Harris, yüzde 49’a yüzde 46’lık bir üstünlük sağladı, bu da onun rakibi karşısında dört puanlık bir fark oluşturduğunu gösteriyor. Emerson anketinde bu fark daha da açılarak yüzde 50’ye yüzde 48, Morning Consult’ın haftalık anketinde ise yüzde 51’e yüzde 46 olarak belirlendi. Ayrıca, Harris’in %49’a %44 oranıyla önde olduğu Susquehanna anketi ve Economist/YouGov anketindeki üç puanlık üstünlüğü de dikkat çekiyor.

Ancak, Harris’in elde ettiği bu avantaj son haftalarda biraz daralma gösterdi. Önceki haftalarda Morning Consult anketinde yüzde 50’ye yüzde 45 oranı ile önde olan Harris’in farkı, bir hafta öncesine göre altı puan kadar bir azalma gösterdi. FiveThirtyEight’in derlediği anket ortalamasına göre, Harris, 21 Temmuz’da adaylığını açıkladığından bu yana Trump’ın Joe Biden karşısındaki üstünlüğünü silmiş olsa da, son iki ayda bu üstünlükte bir daralma yaşandı ve Trump bu süreçte farkı kapatma çabasına girdi.

Özellikle seçimin kaderini belirleyebilecek yedi kritik eyalette ise Harris, beş eyalette Trump’a karşı bir puan öndeyken, Trump Georgia’da iki puan önde. Söz konusu eyaletler Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Nevada ve Arizona olarak sıralanıyor. 2016 seçimlerinde Trump, Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Georgia ve Kuzey Carolina’yı kazanırken, Biden 2020 seçimlerinde bu eyaletlerin büyük bir kısmını kazandı ve sadece Kuzey Carolina’ya kaybetti.

Harris, özellikle Latin seçmenler arasında Trump’a üstünlük sağlasa da bu fark giderek daralıyor. NBC News tarafından 29 Eylül’de yapılan bir ankette, Harris’in destek oranı yüzde 54 iken Trump’ın destek oranı yüzde 40 olarak belirlendi. Böylece, Harris’e verilen desteğin, Biden’ın Trump ile yarıştığı dönemle kıyaslandığında daha yüksek olduğu görülse de, bu oran, geçmişte Demokrat adayların sahip olduğu liderliklerden önemli ölçüde düşük kalıyor. Yapılan anketlerde, Harris ve Trump’ın müzakereleri sonucunda seçmen tercihleri üzerinde büyük bir değişiklik ortaya çıkmadığı belirtiliyor.

Sonuç olarak, 2024 başkanlık seçimleri öncesinde Kamala Harris ile Donald Trump arasındaki yarış, anketlerdeki dalgalanmalarla devam ediyor. Harris’in elde ettiği avantaj ve Trump’ın bu avantajı kapatma çabaları, her iki adayın da stratejilerini belirleyecek unsurlar arasında yer alıyor. Seçimlerin sonucunun ne yönde şekilleneceği ise, önümüzdeki günlerde yapılacak olan anketlerle daha net bir biçimde ortaya çıkabilir. Seçimin kaderini belirleyecek gelişmelerin yanı sıra, seçim sonrası olası senaryolar da seçmenlerin dikkatle takip ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamala Harris’ten Trump’a Şok Avantaj: Anketlerde Öne Geçti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!