G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Saç Derisindeki Yaraları Dikkate Alın! Enfeksiyon Riskini Artırmadan Bu Sorunla Başa Çıkın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç diplerinde oluşan yaralar, genellikle ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olmayabilir. Ancak bu yaralar artarsa ve enfeksiyon riski taşırsa, bir uzmana başvurmak önemli olabilir. Saç derisindeki yaralar ve kabuklanmalar günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. 2 günden uzun süren kaşıntı durumları tahriş ve enfeksiyon riskini artırarak durumu daha da kötüleştirebilir.

Saç Derisinde Yara ve Kabuklanmanın Nedenleri

Seboreik Dermatit (Kepek)
Seboreik dermatit, kaşıntı, pullanma ve kabuklanma ile kendini gösteren yaygın bir cilt hastalığıdır. Saç köklerine yapışan beyaz veya sarı pullar, saç derisinde yara oluşumuna neden olabilir. Bulaşıcı olmamakla birlikte, kafa derisinde rahatsızlık yaratabilir.

Tedavi: Seboreik dermatit tedavisinde, salisilik asit, selenyum, çinko piriton veya katran içeren tıbbi şampuanlar ve merhemler etkili olabilir.

Egzama
Egzama, saç derisinde tahrişe, kızarıklığa ve dökülmelere yol açan bir cilt rahatsızlığıdır. Kalın kabuklar oluşturarak kaşıntı ve rahatsızlık hissi yaratabilir. İltihaplanma durumunda, yüz, boyun ve kulak arkası bölgelerine yayılabilir.

Tedavi: Egzamanın hafif formları için tıbbi şampuanlar kullanılabilir. Ancak yayılma ve ciddi tahriş durumlarında bir dermatoloğa başvurulmalıdır.

Kontakt Dermatit
Kontakt dermatit, saç derisinin alerjik bir reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkar. Şampuan, saç boyası veya takılara karşı gelişen bu alerjik tepki, kaşıntı ve kabuklanma yaratabilir. Aşırı kaşınma sonucunda kızarıklık ve kanama görülebilir.

Tedavi: Saç derisinin kendini yenilemesi zaman alabilir, ancak durum kötüleşirse ve enfeksiyon belirtileri ortaya çıkarsa bir uzmana danışmak gereklidir.

Sedef Hastalığı
Sedef, vücudun çeşitli bölgelerinde olduğu gibi saç derisinde de kalın, gri kabuklar oluşturabilir. Bu rahatsızlık genellikle kaşıntı ve rahatsızlık hissi yaratabilir.

Tedavi: Hafif sedef durumlarında özel şampuanlar rahatlama sağlayabilir. Ciddi vakalarda ise doktorunuz steroid enjeksiyonu önerebilir.

Saç derisinde görülen bu tür rahatsızlıklar ciddiye alınmalı, yayılma ve enfeksiyon belirtileri oluşursa mutlaka bir dermatologdan yardım alınmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saç Derisindeki Yaraları Dikkate Alın! Enfeksiyon Riskini Artırmadan Bu Sorunla Başa Çıkın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!