G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Hizbullah’ın Oluşumları, Aksa Tufanı’nın Yıldönümü için Diyarbakır’da Yürüyüş Düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Hizbullah’ın Medrese Yapılanmasının Etkinliğinde ‘Kılıç Şart’ Vurgusu: Diyarbakır’da ‘Cihat’ Çağrısı

Hizbullah’a bağlı oluşumlar, Aksa Tufanı’nın yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır’da bir yürüyüş düzenledi. Katılımcılar tekbir getirip “cenk, cihat, şehadet” sloganlarını attılar.

Diyarbakır’da “âlimler buluşması” düzenlenmesinin ardından Hizbullah’a yakın oluşumlar, Hamas’ın Aksa Tufanı saldırısının yıldönümünde bir miting gerçekleştirdi. Miting sırasında katılımcılar tekbir getirip cihat bayrakları taşıdı; “Cenk, cihat, şehadet” sloganlarını da dile getirdiler.

Hizbullah’a yakın Mustazaflar Cemiyeti, yürüyüşe yönelik teşekkür iletisi yayımladı. Âlimler ve Medreseleri Birliği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgüt olarak bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu’nun (PSP) öncülüğünde yapılan yürüyüşe HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu toprakların kendilerine vaat edildiğini düşünüyor ve bu uğurda bir vahşet ortaya koyuyorlar. Fakat onların bir hesabı varsa, elbette Allah’ın da bir hesabı vardır. Onların gücü, kalabalıklardan, ellerindeki silahların ve bombaların yıkıcılığından, arkalarında ABD gibi süper güçlerin ve orduların olmasından değil; bizim dağınıklığımızdan, birbirimize düşmemizden, vahdeti unutmuş olmamızdandır. Aksa Tufanı, bir milat olacak, ümmeti bir araya topladı ve bundan sonra da toplayacaktır.”

Yürüyüşe katılan örgütler adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, “Türkiye ve bölge ülkeleri güç birliği yaparak ‘Kudüs İttifakı’nı kurmalıdır. Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da ‘Kılıç’ Çağrısı

Hizbullah’ın medrese yapılanması olarak bilinen ve başkanlığını Hizbullah’ın eski İran sorumlusu Enver Kılıçarslan’ın yaptığı Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), geçen hafta sonu geleneksel âlimler buluşmasının dokuzuncusunu düzenledi. Buluşma, İhvancı Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” harekâtı teması çerçevesinde Diyarbakır Yenişehir Selahaddin Eyyubi Camisi Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Buluşmaya, Türkiye başta olmak üzere Filistin, Mısır, Afganistan, Katar, Sudan, Senegal, Suudi Arabistan ve Ürdün’den sözde din adamları katıldı.

‘Ulema Öncelik Etmeli’

Buluşmada HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Hamas’ın eylemlerine ulemanın (din adamları) öncelik etmesi gerektiğini” belirtti. Yapıcıoğlu, “Bu süreçte âlimlerin en büyük sorumluluğu, ümmete rehberlik etmektir. Ulema, ümmetin moral ve motivasyonunu canlı tutmalı ve Gazze’deki direnişi ilmi ve manevi destekle güçlendirmelidir.” dedi.

‘İslam Kılıçla Bina Edildi’

Konuşmacılar, Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın “cihatçı” özelliğini ön plana çıkartarak, İslam dininin yalnızca cihat ile yayılabileceği ve devam edebileceği vurgusunda bulundular. Iraklı din adamı Mela Reşid Sigeri, “Bugün ‘zeytin dalı’ veya bir ‘barış güvercini’ bizleri zafere götürmez. İslam dini, kılıç ve kalem üzerine bina edilmiştir. İslam dini, kılıç kullanılmazsa kendi esaslarını başka yerlere ulaştıramaz.” şeklinde konuştu.

Konuşmacılardan Iraklı Yrd. Doç. Dr. Muhammed Halid Mustafa, “Ulemanın Gazze’deki cihada karşı görev ve sorumlulukları” başlıklı sunumunda; “Gazze’deki mücahitlerin mücadelesine baktığımızda, Kuran’daki mevcut sıfatlara sahip olduğunu görüyoruz. Cihat farzı kifayedir (başka bir kişiye sorumluluk yüklenmesi) ancak bazı durumlarda farzı ayn (kişinin sorumluluklarını kendisinin üstlenmesi) olur.” ifadelerini kullandı.

İki günlük buluşmanın 20 maddelik sonuç bildirgesi Türkçe, Arapça ve Kürtçe yayımlandı. “Aksa Tufanı, İslam tarihi boyunca devam eden kutsal cihat sırasının bugün yürütülen halidir.” denilen bildirgede şu maddelere yer verildi:

Siyonistlerin Lübnan’a yönelik savaşlarının hedefinin Filistin olmadığının bir kez daha ispatıdır. Bu nedenle diyoruz ki; bölge ülkeleri sıra size gelmeden ayağa kalkın ve bugün Siyonistlere karşı canla başla cihat eden mücahitlerin yanında yer alın.
Aksa Tufanı’nı İslam’ın diğer insanlara ulaşması

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah’ın Oluşumları, Aksa Tufanı’nın Yıldönümü için Diyarbakır’da Yürüyüş Düzenledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!