G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Van’da Gizemli Kayıp: 11 Gün Boyunca Arama Çalışmaları Sürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rojin Kabaiş’in Kayboluşu: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkma kararı aldı. Ancak, bir daha geri dönmeyen Kabaiş’in telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül günü saat 12.00 civarında durumu polise bildirdi.

Kayıp gencin, akşam saat 18.30 sularında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmek istediği öğrenildi. Rojin, bu planı için bir arkadaşına birlikte gitmeyi teklif etmiş ancak arkadaşının olumsuz yanıt vermesi üzerine yalnız gitmeye karar vermişti. 28 Eylül’de yapılan aramalar sonucunda, Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su gibi eşyalar Van Gölü Sahili’nde bulundu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon, inceleme amaçlı olarak polise teslim edildi.

Karadan ve Hava Araçlarıyla Arama

Kaybolan genç kız için yapılan arama çalışmaları, 11. gününe girmiş durumdadır. Polis, jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, göl üzerinde tekne ve botlarla, havadan ise polis helikopteri ile geniş çaplı arama etkinlikleri düzenliyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar, jandarmaya ait su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazlarının kullanıldığı aramalarda henüz Rojin Kabaiş’e dair bir iz bulunamamıştır.

Rojin’in kaçırılma ihtimalinin olması sebebiyle, ekiplerin dikkatlerini Bardakçı Mahallesi ve çevresine yoğunlaştırdığı bildirilmektedir. Göl üzerindeki ve çevresindeki aramalara ek olarak, AFAD’ın deprem bölgelerinde eğitilen köpekleri ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronları da aktif olarak olay yerine katılmaktadır. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Gizemli Kayıp: 11 Gün Boyunca Arama Çalışmaları Sürüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!