G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,69
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,63
GR. ALTIN2.915,83
BTC2.136.690,39

Nepotizm Skandalı: Bakan Işıkhan’ın ‘Aşçı Damat’ Ataması Türkiye’yi Çalkaladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Ataması Gündem Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül’ün Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Başkonsolosluk’ta ‘Çalışma Ataşesi’ olarak atanması Türkiye’nin gündemini sarsmış durumda. Memur olmayan ve Almanca bilmeyen Gül’ün aylık 7 bin 200 Euro maaşla dört yıl boyunca bu görevde bulunacak olması, sosyal medya üzerinde çok sayıda tartışmaya neden oldu.

Eleştiriler Yağmur Gibi Geldi

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, bu duruma tepki göstererek, "Biraz ayıp olmuyor mu Sayın Bakan?" şeklinde bir soru yöneltti. Ün, devamında şu ifadeleri kullandı: “Ataşelik kadroları, bakanlığın en cimri davrandığı ve atamalar konusunda isteksiz olduğu kadrolardı. Bütçe görüşmelerinde Işıkhan’a ‘Elçiliklerin ihtiyacı var, neden atamalar bekletilip vatandaşlarımız mağdur ediliyor?’ demiştim. Bakanlığın beklenen adımı atması sevindirici, fakat keşke bunu yapmasaydı. Bakanlıkta yıllardır atama bekleyen ve birden fazla yabancı dil bilen uzmanlar varken, bu atama nepotizm kokan bir tercihti."

Vatandaşlardan Tepkiler

Atamaya yönelik halkın tepkileri de dikkat çekici oldu. Sosyal medya üzerindeki yorumlardan bazıları şöyle:

  • "Almanca bilmeyen aşçıyı yurtdışına ataşe olarak atayan bir zihniyetin parti isminde adalet kelimesi var! Bunlardan adalet beklemek, ölmüş birinin dirilmesini istemek gibi bir şeydir!"

  • "Çocuklarına süt alamayan annelerin ahı bir gün tutar umarım."

  • "Yıllarca yoksulluk içinde okuduktan sonra, alın terini ortaya koyanların yerine, Bakanın okul arkadaşının damadı olarak Almanya’ya 7 bin 200 Euro maaşla atanması çok yazık."

  • "Torpilli aşçıyı Almanya’ya 7200 Euro ile atanmakla ilgilenen Çalışma Bakanı, 450 bin belediye işçisini es geçiyor!"

  • "Yemeği ateşe atmayı düşünürken, aşçıyı ataşe atamak ne kadar manidar!"

“Emeğin Yüzyılı” Vurgusu

Skandalın baş göstermesiyle birlikte, Bakan Işıkhan’ın sosyal medya platformu X’te sabitlediği ve çok sayıda vatandaş tarafından paylaşılan mesajı tekrar gündeme geldi. Mesajda, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılını emeğin, emekçinin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapmakta kararlıyız. Milletimize hizmet yolunda gayretle çalışmaya devam!” ifadeleri yer alıyor.

Bu gelişmeler, kamuoyunda büyük bir tartışma yaratırken, atamanın detayları ve Bakan Işıkhan’ın politikaları da sorgulanmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nepotizm Skandalı: Bakan Işıkhan’ın ‘Aşçı Damat’ Ataması Türkiye’yi Çalkaladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!